Zomerbloemen Tentoonstelling – Flower Power viert hoogtij tijdens de Nationale Zomerbloemen Tentoonstelling van 6 t/m 9 september aanstaande. Het thema verwijst naast de uitbundigheid en blijheid van de gelijknamige jeugdcultuur van decennia geleden, vooral naar de kracht die bloemen uitstralen. De artistieke leiding ligt dit jaar in de kundige handen van Heleen Valstar van Heleen Valstar BV. Zij volgt Fred Zuidgeest van Zuidkoop Natural Projects op, die tot aan deze editie vele jaren hoofdarrangeur was.

Zomerbloemen Tentoonstelling

Flower Power

De NZBT-keuring is de basis van de tentoonstelling, waardoor een zeer hoge kwaliteit van de aangevoerde producten is gegarandeerd. De registratie van de te keuren producten vindt dit jaar voor het eerst online plaats.
Tijdens deze 33e editie staat de groep ‘Zomerkanjers’ centraal. Denkt u hierbij aan bloemen zoals Delphinium, Helianthus en Hydrangea. Deze groep zomerbloemen onderscheidt zich door hun uitbundigheid, lengte, volume en de daarbij horende kleurige verschijning. Verwerkt in boeketten of solo op de vaas als ultieme blikvanger zorgen ze voor echte Flower Power.

zomerbloemen flower power

Kunst en muziek

Kunst en muziek ontbreken ook dit jaar niet en verwijzen eveneens naar het thema. De kunst is uitgekozen door Helga Knoll-van der Schoor van Kunsthuis18 en is van de hand van de kunstenaars: Andrew Aué & TheatreArt.nl, Miranda Pronk en Robert Knoop. Stichting Kunst en Cultuur Westland zorgt weer voor de muziek. Het muziekrooster met daarop de tijden van de bespeling van de diverse instrumenten is in de kerk verkrijgbaar, maar ook te vinden op nzbt.nl./muziekrooster.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: ErfGoed thema Zomerbloemen Tentoonstelling

Bloemsierkunst

Studenten van MBO Westland, vakgroep Bloem & Design zullen evenals vorig jaar hun bloemsierkunsten demonstreren. Zij verkopen boeketten, die zij zelf hebben gemaakt, die natuurlijk bestaan uit zomerbloemen én ‘Zomerkanjers’. De opbrengst van de verkoop is bestemd voor de volgende editie in 2019.

Monumentendag

Zoals in de afgelopen jaren is de Oude Kerk op de eerste dag van de tentoonstelling, donderdag 6 september, vanaf 12.00 uur – 18.30 uur open voor het publiek. Let u op de veranderde openingstijden op de overige dagen. Open Monumentendag valt ook dit jaar weer in het weekend van de tentoonstelling. Hierdoor is de historische Oude Kerk in Naaldwijk ook dit jaar het mooist versierde monument van Nederland.
Openingstijden

Donderdag 6 september 12.00 – 18.30 uur
Vrijdag 7 september 10.00 – 21.00 uur
Zaterdag 8 september 10.00 – 18.00 uur
Zondag 9 september 10.00 – 17.00 uur

Lees hier meer over zomerbloemen.