HILLEGOM – Zomerbloemen. Volgende week wordt het gelukkig weer zomer. Het is alweer 14 dagen geleden dat we van prachtige zonovergoten dagen genoten. Wel genoeg grijs en nat gehad, vind je ook niet. Slippers aan je voeten, de zon op je hoofd en op je handdoek op het strand, zo moet het zijn in deze periode van het jaar. En dan ’s avonds lekker in je tuin. Daar word je vrolijk van. Zo vrolijk als een uitbundig boeket zomerbloemen.

Over zomerbloemen gesproken!

Veldboeketten

Kies voor veldboeketten om het zomerse gevoel nog meer te benadrukken. Dit doe je door veel verschillende soorten zomerbloemen nonchalant met elkaar te combineren. Doe dit zelf of laat de bloemist dit voor je doen. Houd je meer van strak? kan ook. Kies dan voor één bloemsoort en zet ze op dezelfde lengte in een vaas. Of maak het iets speelser door een aantal kleine vaasjes te vullen met enkele soorten zomerbloemen.

Genieten geblazen

Typische zomerbloemen zijn dahlia’s, calla’s, gladiolen, lelies en nerines. Krijgt één van hen een plekje in je boeket, dan weet je zeker dat de zomer in huis is. Stuk voor stuk stralen ze energie uit. Kies ze in verschillende tinten roze en paars en voeg er witte bloemen aan toe. Door ze in bijpassende vazen te zetten, worden de kleuren geaccentueerd. Dat is pas genieten geblazen.

Tips

  • Gebruik gedroogde of verse grassen in de boeketten. Dit geeft een speelse en luchtige sfeer.
  • Wil je het eens anders doen? Plak zomerbloemen in een schilderij. Houd ze vers door ze in een bloemenbuisje of minivaasje met water te zetten, die je in het schilderijtje plakt.
  • Stapelen is een trend. Zet bijvoorbeeld een vaas in een fruitmand of verschillende vaasjes op een schaal.

Kijk voor meer informatie op www.ilsysays.com.

Fotocredits bij dit artikel: iBulb

zomerbloemen