Nationale Zomerbloemen Tentoonstelling 2017 – De organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling heeft voor de 32e editie voor het thema ‘ErfGoed’ gekozen. Het thema sluit volgens de organisatie naadloos aan bij het thema van Open Monumentendag 2017: ‘Boeren, burgers en buitenlui’.

Nationale Zomerbloemen tentoonstelling 2017

Open Monumentendag

Open Monumentendag valt ook dit jaar weer in het weekend van de zomerbloemententoonstelling, waardoor de historische Oude Kerk in Naaldwijk wederom het mooist versierde monument van Nederland zal zijn.

Definitie Erfgoed

De term ‘Erfgoed’ staat voor materiële en immateriële zaken, die mensen waarderen en waarmee zij zich willen identificeren en die ze willen bewaren voor de toekomst. Het is als het ware een bundeling van cultureel-historische sporen die onze voorouders (boeren, burgers en buitenlui) door hun activiteiten hebben achtergelaten. Dat wil de organisatie graag in de tentoonstelling laten zien. Het thema is verder ook gekozen met een knipoog naar 2017 als het jaar van het Nederlandse Design; wellicht zal ook het ‘erf’ in de tentoonstelling een rol spelen.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Flower Power tijdens zomerbloemen tentoonstelling

Nationale Zomerbloemententoonstelling
Zomerbloemen tentoonstelling
donderdag 7 t/m zondag 10 september
In Naaldwijk
In de Oude Kerk

Themabloem: Gladiool

De gladiool, Gladiolus, speelt dit jaar als themabloem een hoofdrol en leent zich door zijn imposante verschijning uitstekend voor de invulling van het thema. Sommige bloemen bereiken wel een lengte van 1,50 meter. De gladiool is een geslacht van vaste planten uit de lissenfamilie, net als Freesia en Iris. De Latijnse naam Gladiolus betekent ‘zwaardje’ en verwijst naar de zwaardvormige bladeren. Deze zomerse verschijning is van eind mei tot eind oktober volop als snijbloem verkrijgbaar.

De 32e editie van de tentoonstelling vindt plaats van donderdag 7 september tot en met zondag 10 september 2017. De NZBT-keuring vormt ook in 2017 weer de basis van het evenement.

Lees hier meer over zomerbloemen.