BRUSSEL – Geraniums promotie. Vanaf april start een nieuwe, internationale promotiecampagne voor de geranium: Europe in Bloom. Initiatiefnemer is Pelargonium for Europe, een collectief van Europese geraniumveredelaars. Onder andere in Nederland en België wil men met de campagne de verkoop van geraniums stimuleren. De campagne, loopt tot 2022, is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Europese Unie.

Geraniums Promotie

Pelargonium

Zomerbloeiers

Geen zomer zonder geraniums. De nieuwe generatie geraniums is hipper, mooier en sterker dan ooit. Kwekers zijn erin geslaagd om het kleurenpalet uit te breiden. Bijvoorbeeld met tweekleurige geraniums. Ook worden bestaande soorten steeds sterker gemaakt. Zo zijn ze beter bestand tegen droge periodes.
Zodra de kans op nachtvorst is geweken, kunnen deze vrolijke zomerbloeiers op het balkon en terras om tot diep in het najaar te bloeien. Geraniums kan je ook op een zonnige plek in de tuin te planten. Tijdens de zomermaanden kan de plant zich met gemak verviervoudigen qua grootte en hoeveelheid bloemen.

Verzorgingstips

-zon, halfschaduw
-regelmatig water geven
-uitgebloeide bloemetjes verwijderen
-eens in de 14 dagen plantenvoeding

geraniumcampagne

Geraniums in de Stad

In een omgeving met hoogbouw contrasteren geraniums in modekleuren als paars of lila mooi met het grijze beton en staal. De zogeheten brug-balkonbakken die je over de reling kan hangen, maken het houden van planten op het balkon nog gemakkelijker.

geraniumcampagne

Campagne

Hoewel geranium-aankopen niet gekoppeld zijn aan leeftijd, lijken er met name binnen de leeftijdscategorieën 25-35 en 50-65 jaar extra verkoopmogelijkheden te liggen, blijkt uit onderzoek.
Jongeren die voor het eerst op zichzelf gaan wonen zijn meer ontvankelijk voor decoratie en groen. Vijftigers zijn door hun veranderende huissituatie (kinderen het huis uit) meer bereid om geld uit geven voor een comfortabel leven, en daar hoort een mooie tuin bij.