OEGSTGEEST – Gerbera als medicijn. Blue Monday, ook wel bekend als deprimaandag, is verzonnen door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar eigen zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule, waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.blue monday

Blue Monday medicijn

Gerbera: Instant Happiness

Bij gerbera-specialist JHL zegt men het perfecte medicijn tegen Blue Monday te hebben: gerbera’s. “Deze brengen zonder twijfel happiness in je omgeving, Instant Happiness! En het mooie is dat de bloem op zijn minst 21 dagen bloeit”, aldus het bedrijf.
JHL staat voor “Joy, Happiness & Long Lasting”. JHL gelooft in een onafscheidelijke wereld tussen mensen en planten. Bloemen en planten maken de leefomgeving gezonder en geven balans en rust. Het bedrijf gelooft ook dat kleuren een mens gelukkig maken, daarom brengt JHL kleur en natuur dichter bij de mensen.Symboliek

Waarom gerbera’s bekend staan als geboortebloemen, komt misschien wel voort uit het feit dat we ze vaak vrolijk vinden. Ze in alle kleuren komen. Ze de bloemetjes en bijtjes aantrekken. Ze voor onschuld staan en puurheid. En ze zijn in het voorjaar het beste verkrijgbaar. Ze draaien naar de zon toe. Er zijn zoveel redenen waarom wij van gerbera’s houden, misschien juist daarom associëren we de bloem met de geboorte van een baby.

Herkomst

De gerbera is een niet-geurende bloem die behoort tot het plantengeslacht Asteraceae, oftewel Compositae. Ze heeft haar oorsprong in Zuid-Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië. Jaarlijks worden in Nederland wel 900 miljoen gerbera’s geproduceerd met 600 verschillende variëteiten in kleuren, vormen en maten. Een populaire dame dus!

Bron: mooiwatbloemendoden.nlMeer over gerbera’s?

Lees dan ook deze artikelen op GroenVandaag.