ALMERE – Geruisloos tuinonderhoud en 1 accu? Dat kan nu. Met de introductie van de eerste accu-graskantschaar ter wereld, zorgde GARDENA in 1973 voor een belangrijke ontwikkeling in de tuin. 45 Jaar later introduceert de tuinspecialist het HeartBeatsysteem: één krachtige batterij die je kunt gebruiken in zowel de heggenschaar, snoeizaag, grasmaaier, grastrimmer als stokzaag van GARDENA.
Met accugereedschappen heb je optimale bewegingsvrijheid (geen snoer) en geen uitstoot van schadelijke gassen. Bovendien maken ze nauwelijks lawaai en zijn ze zeer eenvoudig te bedienen.

 

tuinonderhoud

Geruisloos tuinonderhoud

Eén accu

Er zijn GARDENA accugereedschappen met verschillend vermogen: 18-volts voor reguliere tuinklussen en 40-volts voor zwaardere klussen. Voor alle 18V-gereedschappen geldt dat je maar één 18V-accu nodig hebt om aan de slag te gaan. Je kunt dezelfde batterij eenvoudig in een trimmer, heggenschaar of grasmaaier ‘klikken’. En… met een extra accu verdubbel je de werktijd. Hetzelfde principe is van toepassing op de 40V-gereedschappen: één 40V-accu past op alle 40V-gereedschappen. De 18V- en 40V-batterijen zijn echter niet onderling uitwisselbaar. De accugereedschappen, accu en oplader zijn los van elkaar verkrijgbaar.

tuinonderhoud

 

Lading

De batterijen kun je op elk willekeurig moment opladen en op de LED-display lees je direct het laadniveau af. Het opladen (van leeg tot vol) duurt anderhalf uur (40V) of drie uur (18V).
Wordt de accu een tijdje niet gebruikt? Geen probleem, want er is geen sprake van tussentijdse ontlading.
De 40V accu is ook verkrijgbaar als smart accu. Met de GARDENA smart app lees je direct de laadstatus af en krijg je ook een waarschuwing op je smartphone of tablet bij overmatige warmte of kou. Daarmee wordt een nog langere levensduur van de accu mogelijk.

 

Oranje elementen

Alle GARDENA gereedschappen zijn voorzien van herkenbare oranje elementen. Met deze knoppen of draaischijven klik je onderdelen aan elkaar of stel je machines eenvoudig in. Dat zorgt voor optimaal gebruiksgemak.

Kijk voor meer informatie op www.gardena.nl.