Van je groenafval af – Wel eens gehoord van de Afval Ophaal Dienst voor het ophalen van groenafval? Deze service bestaat. En dat is niet zo gek, want wie serieus in de tuin aan de slag gaat, heeft niet genoeg aan de bruine bak.

Van je groenafval af

Probleem

Zelfs bij bescheiden tuinonderhoud is het een algemeen ervaren probleem waar al die takken en dat bladafval te laten. Er zat niks anders op dan het groenafval klein te knippen, in zakken te proppen en naar de milieustraat te brengen; al is niet elke gemeente tegenwoordig even laagdrempelig met het innemen van afval.

Goed nieuws

Goed nieuws. Je tuinafval laten afvoeren kan nu ook. Verantwoord en betaalbaar. Een uitkomst. Geen gedoe met eigen transport, geen dure container huren. Gewoon een belletje plegen en je tuinafval wordt opgehaald en netjes en milieuvriendelijk verwerkt.
De Afval Ophaal Dienst voorziet in een behoefte. Ook omdat het niet alleen bij groenafval hoeft te blijven. Ander afval kan eveneens worden aangeboden, zoals oude tuinmeubelen, vergaan tuinhout en andere tuinaccessoires die niet langer gewenst zijn.

Hoe kom je verantwoord van je groenafval af?

foto: Manfred Richter, op Pixabay

Duurzamere wereld

Al het opgehaalde afval krijgt elders tweede leven, waarmee het onderdeel wordt van een circulaire economie en een duurzamere wereld. Dag afval, hallo opgeruimde tuin!

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud kent twee pieken. Eentje in najaar-winter als de natuur ‘slaapt’ en bladverliezende bomen en struiken gemakkelijker kunnen worden gesnoeid; en eentje in de volle zomer als alles in de tuin weelderig groeit. In beide gevallen levert het onderhoud in ieder geval een flinke berg groenafval op, waarvan maar een klein deel op je composthoop belandt of in je houtkachel; als die er al zijn.

TIP: Het najaar als ideaal tuinklusseizoen is een beetje in het slop geraakt. Jammer, want wie in het najaar de tuin aanpakt, zit er in het vroege voorjaar al keurig bij. Bovendien is het voor het aanslaan van bomen en planten ook beter om de herfst te benutten.

Opgeruimd staat netjes

Met de service van de Afval Ophaal Dienst is de drempel voor tuinonderhoud verlaagd, omdat de klus waarover je je hoofd brak uit handen gegeven kan worden. Opgeruimd staat netjes… hoef je niet zelf te doen, dat wordt voor je gedaan.

Fotocredits introfoto: Efraimstochter, op Pixabay.