Geurende orchidee – De Provence… doe je ogen dicht en je ervaart een rijk bouquet aan geuren. De Provence kennen we als de streek van lavendel, rozemarijn, perzik, sinaasappel en citrus. Eindeloos steekt het lavendelpaars af tegen hemelsblauw. Zoals die unieke mix van geuren synoniem werd voor deze streek in Frankrijk, zo kan ook Parfum de Provence die associatie krijgen. Maar nu door een geurende orchidee.

Geurende orchidee

Parfum de Provence is een van de weinige orchideeën die niet alleen de ogen verwennen, maar ook de neus. Het is een zachte en zoete geur. Eén met het aroma van citrus, zouden wijnkenners opmerken. Genoeg om het vakantiegevoel jaarrond thuis te beleven.

Orchidee Bolgheri

Tijdens de handelsbeurs van Royal FloraHolland, Trade Fair 2022, lanceerde Stolk Flora de nieuwe collectie PARFUM. De Phalaenopsis in deze lijn zijn niet alleen een lust voor het oog, maar hebben ook nog een andere kenmerkende eigenschap: ze geuren. De grote blikvanger van de PARFUM collectie is Bolgheri: deze prijswinnende orchidee heeft de looks en een zachte, zoete geur. Het citrusachtige aroma ruik je het het beste in een lichte ruimte.

Niet vergeten: wist je dat we elk jaar begin september de Internationale dag van de Orchidee vieren!

Zintuigen prikkelend

Het ras Bolgheri is door eigenaar Jan Stolk zelf geselecteerd bij veredelaar Anthura. Jan Stolk over de Bolgheri: “Een orchidee moet een gevoel oproepen en je moet er blij van worden. De Bolgheri heeft de mooiste kleur van allemaal met het lichtgevende hart en witte neusje. Hij prikkelt de zintuigen, verveelt nooit en geurt ook nog eens!”
Naast de unieke uiterlijke kenmerken is de plant ook nog eens goed houdbaar en sterk en daarmee een aanwinst voor het assortiment van Stolk Flora. De unieke eigenschappen van de Bolgheri werden ook erkend door de vakjury op de Floriade Expo 2022, met een score van 9.43 behaalde Bolgheri de Silver Award bij de productcompetitie Potorchideeën.

Voor meer informatie zie Stolk Flora.