HONSELERSDIJK – Internationale Dag Orchidee. Als je als plant je eigen internationale dag hebt, dan ben je wat. De orchidee is wat. Want vandaag, 3 september is het haar dag. De grote stoere bladeren, die prachtige vlinderachtige bloemen maken de orchidee tot een parel in de plantenwereld. Er zijn maar liefst meer dan 25.000 soorten die op de eerste donderdag van september allemaal in het zonnetje staan.

Internationale Dag Orchidee

internationale dag van de orchidee

Virtual Plant Bathing

Orchidee Nederland introduceert een unieke belevenis: Virtual Plant Bathing tussen de orchideeën. Het ultieme gevoel van geluk en rust is maar 1 klik van de liefhebber verwijderd. Een interactieve 360 graden video van de Orchid Room tussen weelderig groen met 8D geluidseffecten. Voor iedereen toegankelijk met een computer, smartphone of VR-bril. Dankzij de 8D geluidseffecten waant de gebruiker zich letterlijk in de jungle, de plek waar de orchidee zijn oorsprong vindt. Met 8D audio voelt het alsof de geluiden zich in de ruimte afspelen in plaats van via een koptelefoon. Kortom, Internationale Dag Orchidee wordt een feestje.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Beleef de virtuele ‘Orchid Room’ zelf en vier met de Internationale dag van de Orchidee kijk op www.orchidsinfo.eu.

De orchidee is een van de meest geëxporteerde producten van Nederland. Jaarlijks worden meer dan 100 miljoen orchideeën geëxporteerd naar het buitenland, waarbij vooral achtereenvolgend Duitsland, Engeland en Frankrijk de grootste afnemers zijn.

internationale dag orchidee

De herkomst van de orchidee

Niemand weet hoe oud deze stijlvolle schoonheid uit de op een na grootste plantenfamilie ter wereld is. Wat we wel weten, is dat veel van haar prachtige kleuren en vormen hun oorsprong vinden in de tropische regenwouden. Daar groeien de verschillende soorten als epifyt in de bomen, op takken of twijgen, met hun wortels in de lucht. Op basis van deze natuurlijke soorten zijn de orchideeën ontwikkeld die nu ook in uw winkel te koop zijn als snijbloem.

  • Een paar tips
    -orchideeën houden niet van direct zonlicht
    -hebben één keer per week een beetje water nodig
    -houden zo nu en dan van plantenvoeding (een keer per maand)
internationale dag van de orchidee