WATERINGEN – Orchideeën en moederdag, het is een klassieke combinatie. De meest geliefde kamerplant voor de meest vereerde vrouw.

De orchidee is het perfecte kado, omdat het bij alle leeftijden en stijlen past. Er zijn meer dan 25.000 soorten, al zie je bij de bloemist vooral de toppers uit de tropen. De bloem is er in beeldschone kleuren, van poederige pastels tot candy pink of zenwit. Er zijn er zelfs met tijgerprintjes, koeienvlekken en streepjes.

Orchidee

Kennis
Onze kennis van de orchidee is groter dan die van andere planten. Dat we de plant beter niet in direct zonlicht zetten, dichtbij de centrale verwarming en de fruitschaal zijn verzorgingstips die tot onze parate kennis horen.
Maar waar we minder of niets van weten is hoe orchideeën worden gekweekt. Misschien is het daarom leuk om deze film, gemaakt door Ter Laak Orchids, eens te bekijken.

Het gaat over de geboorte en het leven van de orchidee voordat die bij ons op de tafel staat.

 

[youtube id=”IO1ynnqLjwQ” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

 

Voor geïnteresseerden organiseert Ter Laak Orchids rondleidingen door het bedrijf. In anderhalf uur hoort, voelt en ervaart u alles over deze bloem. Van kweek tot stek, van teelt tot afleveren en eindigend in de orchideeën-winkel van het bedrijf.

Meer informatie www.orchidee.nl.