Eigen moswand – Mos aan de muur wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit, het is een echte eyecatcher! Met een moswand in huis haal je het gevoel van de natuur letterlijk naar binnen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van rendiermos tot bolmos en van een groene wand tot alle kleuren van de regenboog! Al eens gedacht aan je eigen moswand in huis? Hieronder bespreken we tips en mogelijkheden om het in je huis te maken.

Eigen moswand

eigen moswand

Inspiratie

Een moswand kan je op verschillende plaatsen in je huis creëren. Denk aan je woonkamer of badkamer, keuken, of in de hal! Met wat inspiratie en creativiteit kun je de mooiste moscreaties maken! Doe inspiratie op en bedenk de ideale plek! Op groenwebshop Plantcentraal vind je inspiratie en allerlei soorten mos voor je moswand.

bolmos, kussentjesmos

Rendiermos, platmos, bolmos

Er zijn veel variaties in soorten mos om je moswand mee te maken! De meest gebruikte soorten zijn rendiermos, bolmos en platmos. Bedenk voor jezelf of je een rustige wand kiest in één groene kleur, of juist een meer levendige wand. In dat geval kan je het beste soorten mos en groentinten combineren. Let erop dat het mos geschikt is. Dit mos is bewerkt, zodat het zijn kleur en flexibiliteit behoudt. Bewerkt mos heeft daarnaast geen onderhoud nodig, zoals water geven. Het mos voelt als echt en flexibel aan. En zo ziet het er ook uit!

eigen moswand

Zelf maken

Wist je dat een moswand maken heel eenvoudig zelf kan? En het is nog goedkoper ook. Het kost je vooral tijd: een leuke klus voor in het weekend of tijdens een vrije dag in decembermaand.

1- Kant-en-klare moswand

Je eigen moswand maken kan super eenvoudig. Met kant-en-klare panelen. Het mos is hierop namelijk al voor je vastgelijmd op kurkpanelen. De panelen plak je direct op de muur. Voor een maatwerk afmeting kun je de mospanelen knippen of snijden en naast elkaar plakken om je eigen moswand of mosschilderij op maat te maken. Zo gepiept!

2- Je eigen creativiteit

Ga je zelf creatief aan de slag met mos plakken? Leuk! Je kan hierin helemaal je eigen idee kwijt en verschillende soorten mos combineren. Nu heb je alleen nog het mos nodig en een goede lijm, zoals contactlijm gel of een speciale moslijm. Je kan ook werken met een lijmpistool. Op plantcentraal.nl vind je een uitgebreid moswand stappenplan om je eigen groene wand te maken.

Tip: doe het zelf met Kerst kan ook met bollen.