Studiemaatje – Dat planten sfeerbrengers in huis zijn, dat is bekend. Elke ruimte is zichtbaar gebaat met de kleurrijke eigenschappen van een plant. Maar planten doen nog meer. Zicht op groen geeft mensen namelijk positieve prikkels: prikkels die leiden naar meer welbevinden en positieve energie. Deze positieve energie heeft een positieve invloed op de concentratie, de creativiteit en de productiviteit. Een echt studiemaatje.

Studiemaatje

Trendalert: ‘energise
’

Dat groen voor energie zorgt, weten ook trendwatchers. Die noteren een verschuiving van planten als sfeerbrengers naar energiegevers. Ze linken dit aan een algemene sfeer van optimisme en geloof in technologische vooruitgang. Beide weerspiegelen zich in de inzet van groen in het interieur. Het resultaat is een omgeving die frisheid en vitaliteit uitstraalt. Dat brengt niet alleen sfeer en ontspanning, maar net zo goed actie. Ze omschrijven deze groentrend als “energise”.

Graslelie, Chlorophytum op studiekamer
Floor

Floor, de online groen-campagne in België die gericht is op jongeren, speelt in op deze energietrend en laat zien dat planten op de kot (studeerkamer) ook voor actie en ontspanning kunnen zorgen. 
De komende blokperiode vol examens zijn het ideale moment om te checken of je als student wel (genoeg) groen hebt in je studieruimte. Meer groen betekent een zuiverdere lucht en meer studeervibes.

Welke planten maken het verschil?

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit. Studenten zijn vooral gebaat bij makkelijk te onderhouden planten. De trendwatchers suggereren volgende planten in de trendstijl “energise”: Zamioculcas, Graslelie (foto beneden), Sanseveria, Philondreon, Haworthia, Rhipsalis (foto boven), Tulp, Sneeuwbes, Heliconia, Dahlia, Calla en Anjer.

Bekijk de praktische tips op Floor.be.

Gezellig

Dan zijn er ook nog echte gezelligheidsmakers. Wat denk je van Anthurium, kerststerren, een uitbundige Amaryllis, of een rode azalea, begonia of kalanchoë. Niet alleen sfeerverhogend zijn, maar ook temperatuur verhogend. Dat laatste kun je niet meten, maar wel geestelijk voelen: een van de zoveel wonderen van groen.