Groene Sint – Het heerlijk avondje is gekomen, avondje van Sinterklaas. Wat zou het leuk zijn als er dit jaar een groene Sinterklaas op het raam tikt en allerlei groene verrassingen voor ons mee brengt.

Groene Sint

O, kom er eens kijken

O, kom er eens kijken,
wat ik in mijn schoentje vind,
alles gekregen van de GROENE Sint. 

Een pot met planten kant-en-klaar,
een snoezig boeketje eerlijk waar,
twee mezenbollen in een net,
veel zaden in het vet.

O, kom er eens kijken,
wat ik in mijn schoentje vind,
alles gekregen van de GROENE Sint!

Een mooie camellia vol in knop,
een schaal met cyclamen helemaal top,
een ficus, kalanchoë en een narcis
en ook nog een amaryllis!

O, kom er eens kijken,
wat ik in mijn schoentje vind,
alles gekregen van de GROENE Sint!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

het Groene Sint Journaal 1 december ’09’

Oxfam Novib

In 2006 introduceerde Oxfam Novib de groene, eerlijke en duurzame Sint. Eentje die droomde dat er alleen nog chocoladeletters van eerlijke, fair trade chocolade op zijn feest geschonken zouden worden. Letters met een duurzaamheidskeurmerk. Na 4 jaar actievoeren is nu 1 op de 3 chocoladeletters van eerlijke chocola.
Oxfam Novib strijdt tegen ongelijkheid. Bijvoorbeeld door te zorgen dat cacaoboeren een eerlijke prijs krijgen voor de producten die zij ons leveren.

Rechtvaardig

De Groene Sint wordt inmiddels gesteund door talloze actiehelden die samen met Oxfam Novib strijden voor een rechtvaardige wereld. Wie wil kan daaraan mee helpen. Dat kan al door het kopen van eerlijke cadeaus. En wie voor 50 euro of meer koopt, krijgt dit jaar een gratis doosje Bloosombs zaadbommetjes.

Is dat geen groen idee?

Kalender

Met een speciale kalender laat Oxfam Novib mensen zien die op hun manier strijden voor gelijkheid. Met prachtige foto’s en verhalen van over de hele wereld. En wie ben jij, vraagt de organisatie zich af.

Misschien wil je dansen terwijl de wereld om je heen oorlog voert. Of zakenvrouw zijn terwijl je omgeving eist dat je thuisblijft. Misschien ga je de straat op om je stem te laten horen voor een eerlijk klimaatbeleid. Of misschien wil je thuis op de bank zitten met de persoon van wie jij houdt, ongeacht diens cultuur, sekse of gender. Zijn wie je bent en doen wat je wilt is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er wereldwijd veel mensen die knokken voor het recht zichzelf te zijn. Die opstaan om een gelijke behandeling te eisen. Die op hun eigen manier strijden tegen ongelijkheid. Niet alleen voor zichzelf, maar voor iedereen wereldwijd die dezelfde strijd voert.

Nog meer Sinterklaasnieuws

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag: