AMSTERDAM – Wat denkt u van groene voornemens? Bij het begin van elk nieuw jaar horen goede voornemens. Gezonder eten, stoppen met roken, meer bewegen behoren tot onze favorieten. We zijn er heilig van overtuigd dat we ons leven gaan beteren, maar in de praktijk blijkt volhouden toch lastig.

Groene voornemens

Er zijn gelukkig ook goede voornemens die minstens even goed zijn voor ons en die we wel gemakkelijk kunnen realiseren. Goed zijn voor de natuur bijvoorbeeld. Waarom in 2016 niet de Tuinenstichting steunen!

[youtube id=”qQqUeN4GcWc” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

In ons volle land gaat steeds meer hoogwaardige kwalitatieve groene ruimte verloren. Uniek groen staat onder druk vanwege bouwplannen, gebrek aan geld of adequate kennis. Vaak gaat het om landgoederen, stedelijk groen en bijzondere tuinen; onvervangbaar groen dat wordt bedreigd. En dat terwijl recent wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen hoe belangrijk een groene leefomgeving is voor het welzijn van mensen.

De Nederlandse Tuinenstichting komt op voor bedreigde tuinen en openbare parken. Daarnaast stimuleert de Tuinenstichting de openstelling van particuliere tuinen en organiseert excursies. Het steunen van de Tuinenstichting is meer dan een overweging waard. Met een groen voornemen wordt iedereen beter.

foto: rgb stock, mzacha, Michal Zacharzewski