HELLEVOETSLUIS – Een wereldrecord! Afgelopen zondag hebben de Plattelandsjongeren van Voorne het record van de langste plantenbak ter wereld van 1218 meter en 23 centimeter verbroken.

Wereldrecord

70 jaar
Het vorige wereldrecord voor ‘Langste plantenbak staat op naam van twee Oostenrijkse dorpjes, die hun woonplaatsen hadden verbonden met 1218 meter lange plantenbak. Het nieuwe record staat op 1370 meter en 45 centimeter. De recordpoging is ondernomen vanwege het 70 Jarige bestaan van de Plattelandsjongeren Voorne. De onthulling van de langste plantenbak ter wereld is het startsein van een feestmaand waarin PJ Voorne op 26 Augustus ook een Oogstdag in Tinte organiseerd.

langste plantenbak van de wereld

langste plantenbak van de wereld

 

 

 

 

 

Zonnebloemen
Vanaf april is er door een bouwploeg gebouwd aan de plantenbak, die gemaakt is van pallethout en bestaat uit bakken van 1 meter lang die op locatie aan elkaar worden geschroefd. Hoofdsponsor Islandplant uit Vierpolders heeft ruim 10.000 planten gesponsord om de benodigde meters te maken.
Verder heeft Sjaak Buijs uit de Lier de bak voorzien van Sunsation Sunflowers zonnebloemen en een variatie aan potchrysanten. Ook zijn de Magical hortensia’s van DijkvanDijk uit de Lier er te vinden.
Het transport van de benodigde planten werd gesponsord door Van der Arend transport uit Rockanje. Alle planten zijn gepoot in de 40 kuub eveneens gesponsorde potgrond door Horticoop.

langste plantenbak van de wereld

 

 

 

N57
Een wereldrecord! Afgelopen zondag 13 augustus werd om 16:00u uiteindelijk het laatste stukje plantenbak geplaatst onder toeziend oog van burgemeester Junius van Hellevoetsluis.

De bak is te bewonderen langs de N57 tussen de Zwartedijk en het Haringvliet. (Fietsroute richting Zeeland).