Het maximum uit je zonnepanelen – Tegenwoordig zie je ontzettend veel woningen met zonnepanelen opduiken. Zonnepanelen brengen namelijk heel wat interessante voordelen met zich mee. Eerst en vooral wek je met zonnepanelen je eigen energie op. De panelen zetten het zonlicht om in elektriciteit en je bespaart zo enorm op je energierekening. Bovendien is je woning meer waard met zonnepanelen. Je krijgt een beter energielabel toegewezen en je hebt lagere maandlasten. Deze punten trekken de aandacht van potentiële kopers meteen en je zal je woning erg snel kunnen verkopen.

Het maximum uit je zonnepanelen

het maximum uit je zonnepanelen

fotocredits, Sebastian Ganso, op Pixabay

Spaar het milieu en wek groene stroom op

Zonne-energie is groene stroom. Groene stroom is elektriciteit die uit duurzame bronnen opgewekt wordt. Dit betekent dat zonnepanelen erg goed voor het milieu zijn en dat de impact op het klimaat miniem is. Sommige gemeentes belonen woningeigenaars die duurzaamheid centraal plaatsen met extra subsidies. Je ontvangt in dit geval een mooie som geld als je zonnepanelen installeert. De regionale overheid bepaalt zelf hoe hoog deze subsidies oplopen en aan welke voorwaarden je moet voldoen. Deze subsidies zijn echter niet wettelijk verplicht. De gemeente bepaalt zelf of ze subsidies uitdelen of niet.

Optimaliseer het rendement met aps micro omvormers

De nieuwste zonnepanelen zijn van een uitstekende kwaliteit en zorgen voor een zeer hoog rendement. De terugverdientijd ligt nu ongeveer op vijf tot negen jaar, terwijl dit een aantal jaren geleden nog tien jaar was. Om het vermogenverlies te beperken, plaatsen heel wat mensen aps micro omvormers op de panelen. Een aps micro omvormer optimaliseert het rendement van een zonnepaneel en herkent elke storing meteen. Op deze manier kan je elk technisch of extern defect onmiddellijk oplossen en verlies je op geen enkel moment energie.

De slimme technologie van Taylor zonnepanelen

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten zonnepanelen, elk met hun eigen voor- en nadelen. De allernieuwste modellen zijn ‘slimme’ panelen, zoals de Taylor zonnepanelen. De Taylor zonnepanelen zijn geoptimaliseerde panelen die voor een erg hoog rendement zorgen. Met deze versie kan je zelfs tot 20% meer energie opwekken. Verder schakelen de Taylor zonnepanelen zich automatisch uit bij te hoge temperatuur, waardoor het risico op brand minimaal is. Deze zonnepanelen beschikken ten slotte ook over een 4G-verbinding. Je kan de werking van de panelen voortdurend monitoren en je krijgt een uniek inzicht in de werking en het onderhoud van de zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn beschikbaar bij QueSolar