Als in een sauna – De zomer is vaak een tijd van zon, plezier en ontspanning, maar het kan ook een uitdaging zijn om goed te slapen wanneer de temperaturen stijgen. Veel mensen ervaren moeite met in slaap vallen en doorslapen wanneer de hitte hun slaapkamer binnendringt. Maar waarom heeft warm weer zo’n negatieve invloed op onze slaap? Het heeft te maken met de temperatuurregulatie van ons lichaam. Wanneer we proberen te slapen, daalt onze lichaamstemperatuur normaal gesproken iets, maar in een warme omgeving kan dit proces verstoord raken. Gelukkig is er een handige tip om te zorgen dat het lekker koel blijft in je kamer en je kunt genieten van een goede nachtrust: investeer in een kwalitatieve airco. In dit artikel delen we meer informatie over waarom warmte je slaap kan beïnvloeden en hoe je met behulp van een airco de hitte kunt bestrijden voor een verfrissende nachtrust.

Als in een sauna

Koop een airco

Als je graag koel wilt slapen, is een mobiele airco een perfecte investering. Met zijn krachtige koelvermogen kan een mobiele airco de temperatuur aangenaam laag houden, waardoor je beter kunt slapen en uitgerust wakker wordt. Het apparaat is draagbaar en kan gemakkelijk worden verplaatst naar verschillende ruimtes in je huis. Echter, een uitdaging die je kunt tegenkomen bij het gebruik van een mobiele airco is de slang die warme lucht afvoert. Deze slang moet naar buiten worden geleid, wat kan leiden tot vragen over hoe je dit het beste kunt doen zonder warme lucht terug de kamer in te laten stromen. De oplossing: koop een kunststof plaat als raamafdichting voor je airco. Dit zorgt er namelijk voor dat je het vocht van je airco eenvoudig kunt afvoeren, zonder dat je warme lucht je kamer binnen laat glippen. De vraag is echter: waar vind je deze raamafdichting?

Heb jij zomers ook het idee dat je in een sauna slaapt? 

Foto: Andisheh A, op Unsplash.

Kies voor een plaat kunststof op maat

Heel belangrijk aan een kunststof raamafdichting voor je airco, is dat deze geen warme lucht binnenlaat. Vandaar dat je maatwerk moet bestellen. Dit kun je doen door naar de site kunststofplatenshop.nl te surfen. Op deze site kun je aangeven wat je nodig hebt, wat de afmetingen moeten zijn van de plaat die je nodig hebt. Vergeet ook niet om de diameter van de slang van je airco op te meten zodat het gat voor de slang precies op maat is. Bestel je je plaat via deze site, dan weet je zeker dat je vakwerk ontvangt. Doorgaans heb je je bestelling al heel snel in huis zodat wanneer je nu bestelt, je je airco meteen kunt gebruiken wanneer het weer heet wordt.

Ontdek meer mogelijkheden van kunststof

Wanneer je op de site van kunststofplatenshop gaat kijken, kun je ook eens kijken hoe je met kunststof je woning beter kunt isoleren. Als je namelijk je woning goed weet te isoleren, dan blijft de warmte ook beter buiten. Daarmee hoeft je mobiele airco minder werk te verrichten om alles koel te houden en voorkom je dat je in een sauna slaapt. Bovendien zorgt datzelfde kunststof plaatje ervoor dat je in de winter meer warmte binnenhoudt.

Lees ook dit artikel op GroenVandaag over het belang van een goede nachtrust. En heb je wel eens gedacht om Bromelia’s in je slaapkamer te zetten, echte zuurstofmakers!

Fotocredits introfoto: Pixabay, op Pexels.