DE LIER – Helleborus als snijbloem. De Helleborus snijbloem is met haar bijzondere bloemkelkje een niet alledaagse toevoeging in boeketten en arrangementen. Helleborus wordt vaak gezien als winterbloem, wat tot voor kort ook zo was. Inmiddels is De Haas Helleborus met een nieuw merk op de markt: “Helleborus four seasons”. IJzersterk, in verschillende lengtes én opvallend gepresenteerd.

Helleborus als snijbloem

helleborus als snijbloem

Snijbloem

De ontwikkelingen op het Helleborus vlak gaan hard. Helleborus kweker en pionier Arschwin de Haas was er vanaf het eerste uur bij. De kweker teelt dit gewas nu een aantal jaar als snijbloem en ziet de populariteit groeien. Dat de Helleborus als snijbloem nu jaarrond beschikbaar is ziet hij als een absolute meerwaarde voor het product. “We merken dat de vraag naar dit product door arrangeur en bloemist toeneemt. De bloemvorm wordt prettig gevonden om te verwerken in boeketten. De Helleborus geeft een exclusieve draai aan een eigentijds boeket. Ik vind het mooi dat we deze bloem jaarrond kunnen leveren.”

helleborus als snijbloem
Kweker Arschwin de Haas

Lang vaasleven

Bijkomend voordeel van deze Helleborus is het lange vaasleven. “We testen continu en de kwaliteit is over het gehele jaar gezien, goed te noemen. Het vaasleven is gemiddeld 3 weken. Hiermee scoort de Helleborus hoog ten opzichte van de gemiddelde snijbloem.”

Opvallende presentatie

Dit type Helleborus is herkenbaar aan prachtige groen witte bloemkelkjes en de bossen zijn verpakt in een papieren hoes. “We hebben bewust gekozen voor een papieren verpakking van ons product. Ons bedrijf is MPS GAP gecertificeerd en wij willen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid ook uitstralen in onze producten. Daarnaast willen we steeds verbeteren en inspelen op trends in de bloemensector. We willen laten zien dat al het plastic niet nodig is om de bloem goed te verpakken. Onze tests wijzen uit dat papier als bloemverpakking voor onze producten goed werkt. Naast dat het duurzamer is, is het mooi en past het in deze tijd.”

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag over Helleborus

Helleborus-en Tulpendagen in de Noordoostpolder

Helleborus niger WinterFashion, in de schijnwerpers