NOORDOOSTPOLDER – Helleborus. Vanaf begin maart kan men elke vrijdag en zaterdag genieten van vele vroegbloeiende bollen, knollen en helleborussen. In Espel en van prachtige tulpen in de kas in Creil.
De Stekkentuin te Espel is een voorjaars-poldertuin bij uitstek. Op vier vrij- en zaterdagen en 1 zondag, te weten: vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 maart, vrijdag 15 en zaterdag 16, vrijdag 22 en zaterdag 23, vrijdag 29 en zaterdag 30 maart worden er zelfs Speciale Open Dagen gehouden. Met honderden kleurrijke helleborussen. Tijdens deze dagen is er ook een kleine schilderijen-expositie van o.a. helleborussen op doek.

 

helleborus

 

Helleborus-dagen

Tulpen-dagen

In de borders zijn vele bijzondere helleborussoorten en –variëteiten in allerlei kleurschakeringen te bewonderen. Zowel groot- als kleinbloemig, maar ook enkel-, anemoon- en dubbelbloemig. 
Op het erf kunnen bezoekers rondwandelen tussen de zelf gekweekte bloeiende zaailingen.

Naast helleborussen zijn er ook vele andere voorjaarsbloeiers te vinden. Bijvoorbeeld bijzondere sneeuwklokjes, krokussen, Anemone blanda, Iris reticulata, narcissen en prachtige cyclamen.

 


Gratis entree en koffie

 

helleborus tulpen

 

Tulpen

Tijdens deze open dagen kunt u ook terecht bij Tulpenrondleiding.nl. in Creil
. In de kwekerij van Litjens Tulpen gaat u met eigen ogen zien, hoe er vanuit een bol een tulp groeit. Niet op het land, maar lekker warm in de kas.
U wordt hartelijk ontvangen in de kantine van Litjens Tulpen, alwaar u een unieke filmpresentatie over het gehele teeltproces van de tulp te zien krijgt. Daarna gaat u mee voor een uitgebreide rondleiding in de kas langs de bloeiende tulpen. Na circa anderhalf uur kunt u zich een heuse tulpenkenner noemen.

helleborus

 

Groepen vanaf 8 personen zijn welkom, ALLEEN op afspraak
. Er zijn kosten aan verbonden.
De tuin en kwekerij zijn open van 10.00 -17.00 uur.
Meer informatie: www.destekkentuin.nl  en www.tulpenrondleiding.nl

 

Na deze Speciale Open vrij- en zaterdagen worden de helleborussen steeds voller en mooier en de bloeiende voorjaarsbollen steeds talrijker. De Stekkentuin vanaf april (met entree) tot oktober elke vrijdag en zaterdag open. Alle andere dagen op afspraak.

 

Zie voor meer foto’s GroenVandaag facebook fotoalbum.