Droog en dor gazon – Kom je terug van je vakantie, tref je een droog en dor gazon aan in de tuin. Geen paniek, daar is gewoon wat aan te doen. Voor alle typen gazons geldt: wacht tot het warme weer voorbij is. Als er regen gaat vallen dan zal je gazon zichzelf deels weer gaan herstellen. Voornamelijk de grovere soorten gras leven weer op. Maar de meeste soorten gras zijn door de droogte en felle zon verdwenen. Zorg ervoor dat alle soorten gras weer terug komen in je grasmat. Dit maakt het sterk en geeft een egale, groene aanblik.

Dit artikel is verzorgd door de specialisten van Pokon-Naturado.

Droog en dor gazon

Zo herstel je het in 4 stappen

droog en dor gazon

Stap 1: Verticuteren

Als de temperaturen gedaald zijn, begin je met het verticuteren van je gazon. Je snijdt zo ondergrondse wortels door. Verwijder het dode gras. Gebruik voor het verticuteren een verticuteermachine of verticuteerhark.

Stap 2: Doorzaaien

Nu je al het dode gras uit je gazon hebt verwijderd, is de kans groot dat er kale plekken zijn ontstaan. Deze kun je eenvoudig herstellen, door je gazon door te zaaien. Daarbij is het belangrijk dat het niet te warm is en dat er één of meerdere flinke regenbuien verwacht worden.
Hark de grond los om vervolgens graszaad te zaaien. Met Pokon Graszaad Herstelontkiemt het graszaad al binnen één week en heb je binnen no time een mooi, groen gazon! Je kunt ook Pokon Kale Plekken Hersteller gebruiken om pleksgewijs kale plekken te herstellen.

Stap 3: Aandrukken en besproeien

Na het doorzaaien strooi je een laagje Pokon Gazongrondover het gras. Daarna druk je de grond aan zodat het graszaad goed in contact kan komen met de grond. Het is belangrijk om je gazon de eerste vier weken vochtig te houden door regelmatig en voorzichtig te sproeien. Zo help je de graszaadjes een handje om goed te ontkiemen en snel te groeien. Wacht dus echt totdat het overwegend warme weer voorbij is.

Stap 4: Bemesten

Nu moet het nieuwe graszaad goed gaan groeien, hiervoor heeft het gras voedingstoffen nodig. Om straks te genieten van een sterke en groene grasmat, is het dus belangrijk om te bemesten met Pokon biologische gazonmest. We adviseren je om je droge en dorre gazon direct te voeden na het doorzaaien. Strooi ook direct kalk, zo worden alle voedingsstoffen beter opgenomen!

Tip: bewust maaien zorgt ook voor een gezond gazon.