LEERSUM – Projectontwikkelaar Couture Homes uit Hongkong heeft bij de vergroening van een nieuwbouwproject in Hongkong gekozen voor plantenwanden van het zogenoemde LivePanel-systeem van Mobilane uit Leersum.

Plantenwanden

Om appartementen, van elk zo’n 20 miljoen dollar, een groene entree en uitstraling te geven, heeft Couture  verschillende internationale systemen voor groene wanden vergeleken. Omdat LivePanel weinig ruimte inneemt, een geïntegreerd watergeefsysteem heeft, eenvoudig te installeren is en een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft, sleepte Mobilane de prestigieuze order in de wacht.

LivePanel Hongkong    LivePanel Hongkong

Beplanting
Ook de modulaire opbouw en ‘kant en klare’ oplevering speelde daarbij een belangrijke rol. De beplanting van LivePanel-wanden bestaat uit een creatieve mix van onder andere Chlorophytum, Epipremnum en Schefflera. Bij de plantkeuze is tevens rekening gehouden met de mate waarin het groen CO2 en fijnstof afvangt. Mobilane verwacht dit jaar behalve in Europa, ook in Hongkong meerdere grote LivePanel-projecten te realiseren.

LivePanel
De plantenwanden LivePanel zijn niet grondgebonden en bestaat uit een modulair systeem op basis van verwisselbare plantcassettes (40 x 40 cm). Elke rij met cassettes wordt in een aluminium gootprofiel van ongeveer 7 cm hoog geplaatst. Het gootprofiel dient tevens als waterbuffer. De planten in de cassettes worden automatisch van water voorzien door een innovatief capillair watergeefsysteem. Het watergeefsysteem wordt aangestuurd door sensoren in de wand en is volledig vorstbestendig. Het LivePanel-systeem is onderhoudsarm, lekvrij en ongevoelig voor storingen. Bij ontmanteling is de plantenwand volledig recyclebaar.