Hortensia in augustus – Vier een zomerfeestje met hortensia’s. Met een bloem die een doorsnee kan hebben van wel 25 centimeter, is de hortensia een uitbundige sfeermaker in je huis en tuin.

Hortensia in augustus

Hydrangea

Hortensia’s heb je in alle tinten rood, roze en paars, wit, groen en blauw of met gecombineerde kleuren. Naast frisse tinten, zijn er ook bloemen in een groen/rood/bruine tint die je goed kan drogen. Qua vorm kun je kiezen uit bolvormige hortensia’s, hortensia’s met kleine bloemetjes in het midden en grote bloemblader aan de rand (randbloeiers) en met een pluisachtige vorm.

hortensia_2015_06  hortensia_2015_07-1   hortensia_2015_03

Wat is de Bloemenagenda?

De bloemenagenda is een initiatief van Bloemenbureau Holland. De agenda biedt consumenten mooie verhalen, inspiratie en prachtige beelden. In de maand augustus gaat de aandacht uit naar de hortensia. De agenda staat op Mooiwatbloemendoen.nl.

Hortensia voor elke maand

In de donkere en koude maanden komt de hortensia goed tot haar recht in de huiskamer. In februari start een nieuw bloeiseizoen voor de kamerhortensia. Door de grote bloemschermen geeft deze kamerplant als geen ander kleur aan het interieur. Ben je op zoek naar styling ideeën? Of wil je een gezond binnenklimaat creëren? En wil je jaar in jaar uit van de plant genieten? Laat je verrassen door de kamerhortensia!

Verrassende styling

De kleurrijke kamerhortensia kan je laten soleren maar ook combineren met groene kamerplanten zoals klimop (Hedera) en sierasperge (Asparagus). Natuurlijk kun je de plant in een pot naar keuze zetten, maar misschien is het nog leuker om voor een macraméhanger of een hippe tas te kiezen. Z o heb je eenvoudig een vrolijke bloemenwolk in huis. Kies voor soorten met hangende takken zodat je de witte, roze, blauwe, paarse of rode bloemen goed kunt zien.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: French Bolero, een nieuwe tuinhortensia