HILVERSUM – Anthurium wordt ook wel de plant met een hart genoemd. Dit door zijn blad dat hartvormig is. Het is een exotische plant, die oorspronkelijk uit Latijns-Amerika komt. In 1857 emigreerde hij mee met de Oostenrijkse arts en botanicus Dr. Karl van Scherzer die de eerste soort Anthurium ontdekte in Zuid-Amerika.

Het hart van de Anthurium

Inmiddels kennen we meer dan 500 soorten Anthuriums en heeft de plant wereldwijd fans. Niet alleen vanwege z’n uiterlijk, maar ook omdat de plant bescheiden wensen heeft.

De Anthurium voelt zich thuis op een lichte plek. De woonplant is geliefd om zijn glimmende groene blad en zijn kleurige schutbladeren. Anthurium is in vele kleuren te verkrijgen: rood, roze, paars, oranje, geel, wit en groen.  En of je nu een klassiek of trendy interieur hebt, deze woonplant past altijd.

anthurium

Tips
-Anthurium komt uit het regenwoud en geniet met volle teugen van een sproeibui.
-Anthurium geeft nieuwe bloemen en bladeren nadat de oude bladeren en bloemen verkleuren. Gele bladeren en verdorde bloemen kun je weghalen.

Over de Anthurium wordt gezegd, dat in elk huis een exemplaar zou moeten staan, want ieder thuis heeft hart nodig. Een mooie gedachte. Meer hartverwarmende over Anthurium vanmiddag in Robs Grote Tuinverbouwing en in de column op Plantplezier van tuinman Ivo.

Tuinman Ivo
Ivo Putman is de rechterhand van Rob Verlinden in het SBS6-programma Robs Grote Tuinverbouwing. Ivo is ook het gezicht achter Plantplezier, het groenplatform voor iedereen die meer wil weten over tuinieren en de nieuwste trends in tuinland.

Robs Grote Tuinverbouwing
Elke zaterdag, 17.00 uur, SBS6.
Klik hier voor de volledige lijst van planten die in deze uitzending zijn gebruikt.