Hart – Anthurium wordt ook wel de plant met een hart genoemd. Dit door zijn blad dat hartvormig is. Het is een exotische plant, die oorspronkelijk uit Latijns-Amerika komt. In 1857 emigreerde hij mee met de Oostenrijkse arts en botanicus Dr. Karl van Scherzer die de eerste soort Anthurium ontdekte in Zuid-Amerika.

Het hart van de Anthurium

Inmiddels kennen we meer dan 500 soorten Anthuriums en heeft de plant wereldwijd fans. Niet alleen vanwege z’n uiterlijk, maar ook omdat de plant bescheiden wensen heeft.

De Anthurium voelt zich thuis op een lichte plek. De woonplant is geliefd om zijn glimmende groene blad en zijn kleurige schutbladeren. Anthurium is in vele kleuren te verkrijgen: rood, roze, paars, oranje, geel, wit en groen.  En of je nu een klassiek of trendy interieur hebt, deze woonplant past altijd.

anthurium

Tips

-Anthurium komt uit het regenwoud en geniet met volle teugen van een sproeibui.
-Anthurium geeft nieuwe bloemen en bladeren nadat de oude bladeren en bloemen verkleuren. Gele bladeren en verdorde bloemen kun je weghalen.

Over de Anthurium wordt gezegd, dat in elk huis een exemplaar zou moeten staan, want ieder thuis heeft hart nodig. Een mooie gedachte. Meer hartverwarmende over Anthurium in de column op Plantplezier van tuinman Ivo.

Tuinman Ivo

Ivo Putman is bekend het SBS6-programma Robs Grote Tuinverbouwing. Ivo is ook het gezicht achter Plantplezier, het groenplatform voor iedereen die meer wil weten over tuinieren en de nieuwste trends in tuinland.

plant met een hart

Winterse warmte

Met potanthurium kun je volop stylen en zit het geheim ‘m in pot-plantcombinaties. Door bijvoorbeeld rode of paarse anthuriums te combineren met een donkere pot creëer je een warme en luxueuze look. Door een aantal anthuriums in een grote pot te zetten ontstaat een binnentuintje waarbij de schutbladeren voor kleurrijke accenten zorgen. Wanneer je de losse planten in uniforme potten bij elkaar zet, ontstaat een luchtiger effect.

Met snijanthurium kun je prachtige combinaties maken met andere bloemen, maar laat je ook eens verrassen door de eenvoud van de flamingobloem. Een enkele bloem als tafeldecoratie of met z’n tienen in een glazen vaas. Snij de stelen af op verschillende lengtes voor een speels effect.

Hartstichting

Anthurium-kwekers werken samen met de Hartstichting. Zij dragen hun steentje bij door te doneren voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. Ook de snijanthuriums zijn aangesloten bij deze meerjarige samenwerking.