OEGSTGEEST – Buiten zijn in de natuur is gezond. Met Beter in het Groen vind je eenvoudig gezond aanbod in de natuur. Activiteiten die je helpen gezond te blijven of gezonder te worden. Van wekelijkse wandelgroepen en buitensportlessen tot kindertherapie en re-integratie in het groen. Allemaal in een natuurlijke omgeving. In een natuurgebied of juist dicht bij huis.

Beter

De reacties op het initiatief Beter in het Groen zijn positief en groen en gezondheid krijgen steeds meer aandacht in het werkveld van preventie, zorg, sport en natuur.
Inmiddels is er op meer dan 800 locaties gezond aanbod in het groen vindbaar. Maandelijks zoeken meer dan 1.000 mensen in de BeterinhetGroenzoeker. Per jaar nemen tienduizenden volwassen en kinderen deel aan Beter in het Groen-aanbod.

Natuurwijs in de stad
Op scholen krijgt natuuronderwijs vaak weinig aandacht en leren kinderen over natuur uit een boek. Dat leerlingen buiten zelf de natuur kunnen ontdekken, is lang niet vanzelfsprekend. Terwijl natuur zulke positieve effecten heeft op de ontwikkeling van kinderen.
Universiteit Utrecht, Staatsbosbeheer en NatuurCollege hebben daarom samen het drie-daagse programma NatuurWijs ontwikkeld. In 2015 hebben 5.389 kinderen hieraan deelgenomen, waarvan 1.600 kinderen uit aandachtswijken in de grote steden.

Juf Wil van De Fontein: “Het is zo mooi om te zien dat ze allemaal hun best doen om de opdrachten goed uit te voeren. Of ze nou moeten luisteren naar geluiden, zoeken naar sporen uit de kringloop of mogen graaien naar kikkerdril: alles vinden ze leuk! De reacties zijn dan ook alleen maar positief. En aan het eind van de dag is er maar één vraag: ‘Juf, wanneer gaan we weer’?”

In Amsterdam doen op dit moment maar liefst 28 klassen mee aan NatuurWijs, lees verder.

Foto-credits: RGB stock, purplepic.