Beter klimaat – ‘Groen is een meervoudige oplossing voor een beter klimaat’, aldus klimaatminister Rob Jetten. Hij is enthousiast over het pamflet van brancheverenging Koninklijke VHG, dat werd uitgereikt op de Dag van het Klimaat in de Jaarbeurs Utrecht. Met dit pamflet presenteert de branchevereniging oplossingen voor een schonere lucht, wateropvang, verkoeling en biodiversiteit.

Beter klimaat

Groene leefomgeving

Koninklijke VHG, de branchevereniging van de vergroeners van Nederland, doet hiermee een handreiking aan opdrachtgevers voor het inrichten van een klimaatbestendige leefomgeving. Overheden, bedrijven, woningcorporaties, scholen en particulieren, iedereen kan helpen de leefomgeving te verbeteren door vaker te kiezen voor groen in plaats van steen of asfalt.

De Levende Tuin

Uit een tuinbelevingsonderzoek is gebleken dat consumenten graag iets met duurzaamheid in hun tuin willen; ze hebben geen idee van wat er allemaal zou kunnen. Om op die behoefte aan te haken, heeft Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners het concept van De Levende Tuin ontwikkeld. Dit concept helpt om op de wensen van de consument in te spelen en daarmee de leefomgeving verder te vergroenen.

Groen moet geen sluitstuk zijn

De VHG-groenprofessionals bieden tal van oplossingen voor groen in (bedrijfs)tuinen, parken, straten, op schoolpleinen, aan gevels, op daken – overal! “We staan aan de vooravond van de grote verduurzaming van Nederland. We moeten af van het idee dat groen het sluitstuk is van projecten. Fijn dat dit nu omarmd wordt door het kabinet”, zegt Arne Weverling, belangenbehartiger bij VHG.

Tips en inspiratie

Het VHG-pamflet gaat in op wat groen allemaal doet voor het klimaat, met tips en inspiratie voor groene maatregelen. Uitgebreide informatie met tal van voorbeelden is te vinden in de VHG-concepten voor De Levende Openbare Ruimte, Het Levende Gebouw, Groene Schoolpleinen en De Levende Tuin. VHG gaat hierover graag met overheden, projectontwikkelaars, waterschappen en andere partijen in gesprek en legt de verbindingen naar de verschillende stakeholders.

Meer info, zie ook Klimaatakkoord.

VHG

Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) is een branchevereniging die de belangen behartigt van haar leden. VHG ondersteunt haar lidbedrijven in hun bedrijfsvoering en in het bevorderen van een leefbare samenleving door middel van aanleg en onderhoud van het groen in de leefomgeving.

Bijschrift introfoto: Minister Rob Jetten (rechts) neemt het VHG-pamflet ‘Vergroenen: de meervoudige oplossing voor een beter klimaat’ in ontvangst van VHG-lobbyist Arne Weverling.