VIANEN – In samenwerking met het kwekerscollectief Always Kalanchoë wordt bij Van der Valk Hotel Vianen horeca-ervaring opgedaan met een nieuwe generatie Kalanchoës, zowel snijbloemen als planten.
In de horeca speelt levend groen een belangrijke rol. Niet alleen zorgt het voor een vriendelijke en professionele uitstraling, ook gasten hechten veel belang aan verse, goed verzorgde bloemen en planten.
Voorwaarden voor gebruik van groen in de horeca zijn lange houdbaarheid, weinig verzorging, passende trendkleuren en een beetje hufterproof…! 

kalanchoe van der valk

Kalanchoë in de horeca

Manager Amber van der Valk is enthousiast: “Ik ben aangenaam verrast over de mogelijkheden in onze zaak met Kalanchoës. De creaties die wij samen met bloemstylist Luciënne van Oss hebben ontwikkeld, passen perfect bij de door ons gewenste sfeer. Ik wist niet dat het assortiment zo breed was.”

 

Houdbaarheid

Uit de pilot in Hotel Vianen blijkt inmiddels dat de nieuwe Kalanchoës uitstekend presteren op gebied van houdbaarheid, veel beter dan veel andere bloemen en planten die tot nu toe gebruikt werden.

kalanchoe van der valk
Amber: “Bij de receptie zijn de Kalanchoës zes tot acht weken representatief. Dat is weliswaar minder dan in een particulier huishouden, maar bij een entree krijgen de planten veel te verduren, zoals tocht. Op de tafels in het restaurant blijven bloemen zo’n twee tot drie weken goed ondanks vele verplaatsingen en aanrakingen.

Bloemdecoraties

Normaliter moeten we de bloemdecoraties wekelijks vervangen. Het scheelt dus tijd en geld. Op de vergadertafels doen de Kalanchoës het eveneens uitstekend. Lekker flexibel qua stijl, kleur, vorm en maat. We kunnen de bloemdecoraties per ruimte moeiteloos aanpassen aan de look and feel.”

kalanchoe van der valk

 

Terras

Van der Valk Vianen maakt ook op het hotelterras gebruik van Kalanchoës. Zowel op de tafels als in verhoogde bloembakken. Essentieel daarbij is dat ze weersbestendig en eenvoudig verplaatsbaar zijn; stevige en stabiele planten. Daarbij moeten ze onderhoudsarm zijn, geen bloem of blad verliezen en dus niet dagelijks water nodig hebben. Ideaal is dat ze ‘s nachts ook buiten kunnen blijven staan.

Soorten Kalanchoë

In totaal wordt getest met vier soorten Kalanchoës: enkelbloemige, gevuldbloemige, Million Bells en Dorothy in diverse kleuren en maten. In september wordt pilot met Kalanchoës afgerond en geëvalueerd.

 

Meer over de Kalanchoë, zie de site AlwaysKalanchoe

  

Nog meer weten over deze interieurheld?

Lees dan ook deze artikelen op GroenVandaag.