Groen denken – Onze mobiele telefoon… Je zou je geen raad weten als je die zou moeten missen. Het is niet zomaar een apparaat, het is een verlengstuk van ons. Een 6de zintuig, een tweede brein en onbeperkt geheugen. We koesteren het als onze levenspartner. En omdat alles van waarde weerloos is, beschermen we ons slimme schat tegen zoveel mogelijk onheil en ongeluk. En daarvan maken dan we weer iets persoonlijks. Want met het aankleden van onze smartphone laten we graag iets van ons zelf zien. Wij zijn immers niet ons brein, wij zijn ons mobieltje.

Groen denken

telefoonhoesje
teleoonhoesje
teleffonhoesje

Helemaal jij

Er is een hele industrietak ontstaan als het om telefoonhoesjes gaat. Vanzelfsprekend als het draait om bescherming, en nog overdadiger van de designs in uiteenlopende thema’s. Natuur is het breedst vertegenwoordigd. Kijk maar eens op Apple iPhone 11 hoesjesEr is een hoesje dat op een detail lijkt uit een van de schilderijen van Vincent van Gogh. Je kan gaan voor de subtiel gestileerde sanseveria of het lenteachtige decor wat doet denken aan het Japanse kersenbloesem de Sakura, zo prachtig beschreven in het schitteren de boek van Naoko Abe; ook te lezen op je iPhone trouwens.
Dat die dominerende groene trend na fashion en living nu ook wordt toegepast op praktische gebruiksvoorwerpen zoals het mobieltje, is een bewijs dat we ons toenemend verdiepen in de natuur, alles wat groeit, bloeit, fladdert en zoemt.

sneeuwklokje
magnolia
klaproos
japanse esdoorn

Eigen foto

Heb je niet genoeg aan wat allemaal wordt aangeboden op smartphonehoesjes.nl, dan kun je ook je eigen hoesje ontwerpen. Het enige wat je nodig hebt is een foto van goede kwaliteit.
Wat zou nu eigenlijk een typisch GroenVandaag-hoesje zijn? Met zonnebloem, gerbera, roos of anemone? En waarom maar 1 hoesje. Wat te denken van een setje. Elk seizoen een eigen hoesje. In de winter met het sneeuwklokje, in de lente met de magnolia in de zomer met de klaproos en in de herfst het verkleurende blad van bijvoorbeeld de esdoorn. Telefoonhoesjes. Je kan er heel gelukkig van worden.

groen denken

Ons hoesje is de natuur

Maar ons allermooiste en belangrijkste hoesje is een blijft de natuur zelf. De echte bloemen, bomen en planten. De natuur is onze bescherming tegen onheil en ongeluk. Laten we vooral daaraan denken als we naar ons mobieltje kijken.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Igpoty: Tuinfotografie tentoonstelling in Hortus