BRUSSEL – Omdat planten bijdragen aan een gezonde studie-omgeving deelt Floor opnieuw kamerplanten uit in mei, tijdens de blokperiode. Vier locaties worden aangedaan: Antwerpen, Leuven, Brussel en Gent.Kamerplanten

Kamerplanten zijn niet meteen top-of-mind bij studenten. Toch hebben ze belangrijke voordelen. Ze zuiveren namelijk de lucht in de kamer. Daarnaast werken ze door hun verfrissend uitzicht ook positief op het welbevinden van mensen. De student heeft dus alleen maar baat bij kamerplanten.
Bijvoorbeeld van de luchtzuiverende Sanseveria. Grijsgroen met strepen, vlekken en mooie randen. Dikke bladeren die kaarsrecht naar boven groeien. Vrouwentong, een plant waar je amper naar hoeft om te kijken.

De kenmerken van Sanseveria

– Amper verzorging nodig en bijna onverwoestbaar.
– Keuze uit meer dan zeventig verschillende soorten.
– De bladeren helpen de luchtvochtigheid in huis goed te houden.
– Vrouwentong heeft een verstilde, kalme uitstraling.

 

Jongeren-campagne Floor
In België zet VLAM (vergelijkbaar met het Nederlandse Bloemenbureau) kamerplanten al enkele jaren in de schijnwerpers tijdens de blokperiode. De jongerencampagne Floor, gaat dan op pad met een minibusje gevuld met planten. Deze worden gratis uitgedeeld in vier steden waar veel studenten zijn: Antwerpen, Leuven, Gent en Brussel.

De vorige jaren was de uitdeelactie met het Floor-busje telkens een enorm succes. De studenten weten de plantjes zeker te waarderen, zowel omwille van de plant zelf, als omwille van de mooie presentatie en de onderhoudstips. Dit keer schakelt Floor de creatieve kunsten in van Eva Mouton. Zij zal de huisstijl ontwerpen voor het Floor-busje, de plantenpotjes en de kaartjes met de verzorgingstips.

Floor kamerplantencampagne

Rittenagenda van het Floor-busje
Gent: 2 tot 4 mei
Antwerpen: 9 tot 11 mei
Leuven: 16 tot 18 mei
Brussel: 22 tot 24 mei

Dit zijn plantjes die uitgedeeld worden:
Chamaedorea
, Cactus
, Vetplant
, Varenachtige
, Klimop
, Chlorophytum
 en Dracaena

Meer weten? Floor.be.Nog meer Sanseveria