BRUSSEL – Bloemen en planten zijn goed voor ons. Wie zich omringt met groen voelt zich beter. Naar de positieve (gezondheids) effecten van groen wordt veel onderzoek gedaan en inmiddels is het nodige bewezen. Opmerkelijk is dat met name de zo bewuste jeugd nog weinig met groen doet. In België proberen ze hier verandering in aan te brengen met Floor.

Studiemaatje

floorFloor
Floor is een inspiratiebron rond bloemen en groen, voor én door jongeren. Floor wil bloemen en groen in hun leefwereld ’planten’, door inspiratiebron te zijn en ideeën te verspreiden.

Floor komt ook naar je toe, zoals wij in Nederland zeggen. Er is een speciaal hippie-achtig Floor-busje dat toert langs Belgische studentensteden, Gent, Leuven, Antwerpen en Brussel. Vanuit het busje worden planten weggegeven.
Vorig jaar wist het Floor-busje veel studenten te verassen met een oppeppend kamerplantje. Wegens succes wordt dat dit voorjaar herhaald.
Om de studenten een hart onder de riem te steken. Want, aldus Floor, jongvolwassenen spenderen doorgaans amper budget aan bloemen en planten, terwijl ook zij hier veel plezier aan kunnen beleven. Kamerplanten hebben niet alleen een positief effect op de luchtkwaliteit, ze zetten ook aan tot meer creativiteit en productiviteit.
Het perfecte studiemaatje dus, of zoals de zuiderburen het noemen: blokmaatje.

De planten die vanuit het Floor-busje aan studenten worden weggegeven, kunnen tegen een stootje en vragen relatief weinig zorg.

Graslelie: concentratiebuddy
Cactus: energiek blokmaatje
Vetplant: offline partner
Klimop: anti-uitsteller
Rhipsalis: Planningsmaat
Aloë vera: Anti-paniekzaaier
Varen: motivatievriend

De planten zijn voorzien van een steeketiket met verzorgingstips en praktische raad om beter te studeren. Tot slot zit er rond de planten een sfeervolle wikkel waarop de student een boodschap kan schrijven en zichzelf kan inspireren voor de examens.

Gelijktijdig met de weggeef-actie is een wedstrijd georganiseerd in samenwerking met Metro. Studenten maken daarbij kans om een groene make-over van hun kot te winnen ter waarde van € 250.

Voor meer informatie zie www.floor.be en naar Floor-facebook.