AMSTERDAM – De kwekers van KAS versgeplukt openden op 5 maart hun kas in de winkel van Marqt aan het Gelderlandplein in Amsterdam. Het is een volwaardig verkooppunt met het gehele brede assortiment van bloemen, planten en accessoires. KAS Versgeplukt is bekend van zijn flagshipstore in de Markthal van Rotterdam.

Versgeplukt

Oprichter Jeroen Rossen: “Wij willen bloemen en planten van Hollandse bodem op een nieuwe manier naar het publiek brengen. Hartstikke vers, met exclusiever aanbod, fris geschikt en voor een leuke prijs. Bij Marqt, het duurzame alternatief voor de supermarkt, voelen wij ons prima thuis.

kas_versgeplukt

KAS is van de kwekers
KAS Versgeplukt is de winkelketen van de kwekers zelf. In hun eigen verkooppunten brengen ze de bloemen direct uit de kas naar de gebruiker. Daar komen geen handelaren of veiling meer aan te pas. “En het zijn Nederlandse kwekers, dus de aanvoerlijnen zijn super kort.” Ton Kester, zelf van oorsprong kweker, zag zijn collega-kwekers de band met de consument kwijtraken. “Er zitten zoveel stapjes tussen tegenwoordig. Geen kweker die weet wat een consument écht wil. Geen schijn van kans dat een consument iets kan ‘terugzeggen’ tegen een kweker. Dat is niet gezond.”

kas_versgeplukt_kweker

5 verkoopunten
De kwekers van KAS hebben nu vijf eigen verkooppunten, waaronder de flagshipstore in de Rotterdamse Markthal. “De bloemen komen direct uit de kas en de kweker komt vaak een dagje in de winkel buurten om kennis te maken met de klanten die de snijbloemen uiteindelijk thuis neerzet. Dat werkt als een trein.”

kas_versgeplukt

Marqt
Marqt, Gelderlandplein Bloemen zijn een versproduct en Marqt richt zich op dagelijkse, verse en lokale producten. Een logische combinatie dus. Vooral ook omdat Marqt de nadruk legt op een eerlijke en duurzame keten achter het product. Klanten van Marqt kiezen hun boodschappen zorgvuldig uit. “Met onze kwekers uit Nederland doen wij precies hetzelfde. Er zijn er ook die uitsluitend aardwarmte gebruiken, of CO2 van de Maasvlakte of experimenteren met verdelgingsmiddelvrije kweek.”

“Omdat wij op 5 maart bij Marqt startten zijn er nu vooral Freesia’s, Tulpen en Narcissen in onze kas. En natuurlijk ‘de Keus van KAS’. Dat zijn boeketten in verschillende prijsklassen samengesteld uit het aanbod van de week.”