HONSELERSDIJK – De Kerstster ken je misschien ook onder haar alias Poinsettia. Traditioneel is de plant enorm populair rondom Kerstmis, maar ook op andere momenten weet de Kerstster je op te peppen met haar theatrale bladeren.

 

Kerstster

Denk je aan de Kerstster, dan denk je aan haar gekleurde schutbladeren. Deze zijn ovaal en helderrood, zalmroze of roomwit en omringen kleine, gele bloemknoppen. Met haar niet-te-missen uiterlijk brengt deze woonplant kleur en warmte in de huiskamer.

 

Poinsettia dankzij Joel Poinsett

De mooie naam Poinsettia dankt de woonplant aan de Amerikaanse ambassadeur in Mexico, Joel Poinsett. Hij was het die de plant in het begin van de 19-de eeuw introduceerde in de Verenigde Staten. Daar is de sterfdag van Joel, 12 december, zelfs uitgeroepen tot Poinsettia Day. Op die dag geven mensen elkaar een Kerstster cadeau.

Kerstster_in_windlicht   Kerstster_in_bakje

In het wild groeit de plant trouwens in vochtige subtropische berggebieden van Centraal-Amerika als struik tot wel vier meter hoog. De plant bloeit daar van november tot februari en is kaal in de zomer.

Verzorging Poinsettia
-Pak de plant goed in bij aankoop zodat ze geen kou kan vatten onderweg. Het is een koukleum!
-Standplaats in het licht, maar niet in de felle zon.
-Zet de plant niet op een tochtige of overdreven warme plaats zoals bij de open haard of kachel.
-Geef regelmatig water zeker als ze druk is met bloeien.
-Wil je haar extra verwennen: geef iedere drie weken een beetje plantenvoeding geven.

bron: mooiwatplantendoen.nl