Jouw kersthuis – Met de feestdagen op komst, is het niet meer dan logisch dat je je woning helemaal kerstproof in wilt richten. De kerstboom is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt, maar waarom zou je het slechts bij de boom laten? Ga dit jaar voor een extra groene kerst! Met de nodige kamerplanten kan je immers ook iets heel feestelijks van je woonkamer maken. De kerstster is de meest kerstige van alle kamerplanten. Door zijn dieprode kleur en zijn haast aaibare bladeren is de kerstster, de kerstster van jouw woning.

Jouw kersthuis

De meeste kerstproof kamerplant

De Poinsettia, zoals de kerstster officieel heet, is een favoriet van iedereen die de gezelligheid van Kerstmis in huis wilt halen. De stervormige bloemen en kerstkleuren maken het meer dan duidelijk waar de kamerplant zijn bijnaam aan te danken heeft. Het is een echte najaarsbloeier waar je met een beetje liefde en aandacht lekker lang van kunt genieten. De rode variant is rondom de feestdagen logischerwijs het meest populair, maar ook Poinsettia’s in het roze, wit of paars zijn graag geziene gasten in een winters ingericht huis.

Wist je dat… de kerstster waarschijnlijk al in 1803 voor het eerst is gezien door plantenjagers in Mexico? Officieel deed de Poinsettia (Euphorbia pulcherrima) in 1834 als nieuwe soort zijn intrede in de wereld van planten.

Poinsettia: de (kerst)ster

Een kerstster verzorgen

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn kerststerren lang niet zo veeleisend wat betreft hun verzorging. Wel zijn er een aantal zaken die je in je hoofd moet houden. Zo houden kerststerren niet van wisselende temperaturen of tocht, maar wel van voldoende daglicht. In die zin lijken ze net op hun plantenbaasje! Ze geven de voorkeur aan een constante kamertemperatuur tussen de 18°C ​​en 25°C. Geef de plant pas water wanneer de potgrond volledig is opgedroogd. Om de ster van de show zijn kleur te laten behouden, kun je je plant met grote regelmaat besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen. Jouw kersthuis kan niet zonder kerstster.

Tip! Maak er een gewoonte van om de bladeren te inspecteren op gele plekken en krullende uiteinden. Als je deze spot, betekent dat dat de plant nét wat extra water kan gebruiken.

jouw kersthuis

Een jungle van kerstplanten

De Poinsettia is perfect te combineren met andere planten. Zet ‘m in de buurt van je groene, grote, bloeiende of luchtzuiverende kamerplant om er een heuse Christmas jungle van te maken. Wil je nu écht uitpakken? Tuig dan naast de kerstboom ook je favoriete kamerplanten op!

Zet de Poinsettia bijvoorbeeld in een met strikken versierde bloempot;

  • Hang een aantal kerst ornamenten in de Zamioculcas;
  • Hang LED-verlichting in je favoriete Ficus;
  • Versier je Monstera met een knappe kerstslinger.
  • De mogelijkheden zijn eindeloos!

Scoor de Poinsettia bij het tuincentrum

Tijdens een tuincentrumbezoek haal je alle ingrediënten voor de perfecte kerst in huis. Natuurlijk vind je er de mooiste kamerplanten, waaronder nu uiteraard ook de kerstster, én de leukste kerstversiering. Door je te laten verrassen en inspireren door de kerstshow maak je er een gezellig dagje uit van!