Keukenhof is open – Bloemententoonstelling Keukenhof heeft vanochtend haar eerste bezoekers ontvangen. Het lentepark is een favoriete plek om in het voorjaar te genieten van miljoenen bloeiende tulpen, narcissen en andere bolbloemen. Naar verwachting bezoeken tot en met 14 mei ruim 1 miljoen mensen vanuit de hele wereld de bloemententoonstelling. Keukenhof levert daarmee een grote bijdrage aan de toeristische- en de bloemensector in Nederland.

Keukenhof is open

De eerste krokussen

“2023 is vooral een welcome back aan de internationale bezoeker,” zegt Jeroen Duyster, directeur Keukenhof. Vorig jaar ontving Keukenhof een recordaantal Nederlandse bezoekers. “We zien er naar uit de bezoekers vanuit de hele wereld weer te ontvangen. Spreiding van onze bezoekers over de dagen zorgt voor een optimale beleving in het park en voor een goede bereikbaarheid”. Keukenhof werkt voor het seizoen 2023 met entreekaarten op datum en een maximaal aantal bezoekers per dag.

In het laatste jaar voor corona, 2019, ontving Keukenhof bijna 1.5 miljoen bezoekers.

Bloembollenvelden

De eerste krokussen, hyacinten en tulpen staan al in bloei. Bezoekers genieten vanaf de eerste dag van een kleurrijk park. De Keukenhof tuinmannen hebben in de herfst 7 miljoen bloembollen geplant. Dat gebeurt allemaal met de hand. Ook in de Bollenstreek zie je de eerste bloembollenvelden al in bloei staan.

Niet alleen buiten, maar ook binnen laat Keukenhof bloeiende bloemen en planten zien. In de paviljoens zijn wekelijks wisselende bloemenshows te bewonderen. De bloemenkwekers leveren ook dit voorjaar weer hun mooiste bloemen en planten aan Keukenhof.

Keukenhof is geopend van 23 maart tot en met 14 mei 2023.

Keukenhof 2019 in cijfers

Bloemenshows

Als etalage van de sierteeltsector en Nederland heeft Keukenhof de afgelopen decennia een toonaangevende positie verworven. De Keukenhof Bloemenshows in de paviljoenen zijn uitgegroeid tot een fenomeen. Menige kweker en exporteur showt er zijn prachtige producten en actuele handelsassortiment aan relaties en consument.

Oranje Nassau-paviljoen

23 maart t/m 28 maart: Tulpen en Hyacinten.
30 maart-4 april: Freesia en Chrysant.
6 april-11 april: Roos.
13 april-18 april: Narcissen en bijzondere bolgewassen.
20 april-25 april: Alstroemeria.
27 april-2 mei: Gerbera en Lisianthus.
4 mei-14 mei: Anjer, Calla en zomerbloemen.

Willem-Alexander-paviljoen

Hele Keukenhofseizoen van 23 maart-14 mei: Amaryllis, Bol-op-pot, Kamerplanten, Lelies, Tulpen, Potplanten, Vaste planten.

Beatrix-paviljoen

Keukenhof is open van 23 maart-14 mei: Orchidee, Anthurium, Medinilla.