Nieuwe lente – De meteorologische lente begint vandaag op 1 maart. Daar is nog niet veel van te merken. Toch is er al volop beweging op Keukenhof.
Bloemententoonstelling Keukenhof opent op 22 maart 2018 voor de 69e maal haar poorten. Acht weken later, bij de sluiting op 13 mei 2018, zullen meer dan 1 miljoen bezoekers uit alle delen van de wereld de bloemententoonstelling hebben bezocht. Keukenhof levert daarmee een grote bijdrage aan de toeristische- en de bloemensector in Nederland.

lente

Waar blijft de nieuwen lente!

Inmiddels zijn honderd bloembollenkwekers inzender in Keukenhof en zijn er vijfhonderd bloemenkwekers die deelnemen aan de bloemenshows. In het najaar zijn 7 miljoen voorjaarsbollen met de hand geplant.

Thema 2018: Romantiek in bloemen

Keukenhof staat in 2018 in het teken van Romantiek in Bloemen. Romantiek en bloemen zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het mooiste lentepark ter wereld, met een zee van bloemen, brengt de bezoeker in een romantische lentesfeer.

Het historische park is midden in de Romantiek ontworpen (1857) als siertuin voor Kasteel Keukenhof. In de sfeervolle tuin rondom de vijver, met mooie doorkijkjes en eeuwenoude beukenbomen, bloeien sinds 1950 een miljoen tulpen. Vele generaties beleefden hier hun geluksmoment.

lente

Doe uw geliefde een aanzoek in de romantische tulpentuin of heb een geheime afspraak in de Cupidotuin. Zeg het met bloemen ….

Ook de bloemenshows staan in het thema van de Romantiek. De rozenshow wordt groter dan ooit: de rode roos, het symbool van de ware liefde.

Keukenhof heeft in 2018 weer een prachtig tulpenmozaïek waarin 50.000 bollen zijn geplant. Het Keukenhofseizoen wordt afgesloten met Romantiek in Keukenhof, een festival met klassieke muziek in het park tussen de tulpen.

Foto-credits: iBulb

Keukenduin

De geschiedenis van Keukenhof gaat terug tot de 15de eeuw. Het verhaal gaat dat Gravin Jacoba van Beieren (1401-1436) groente en fruit haalde uit het Keukenduin voor de keuken van slot Teylingen. In 1641 werd kasteel Keukenhof gebouwd op een landgoed dat uitdijde tot een oppervlakte van ruim 200 hectare. Lees verder.