ZUNDERT – Zundertenaren weten wel dat het kindercorso echt het grootste corso van de wereld is. Zondag 18 september trekt het weer door de Zundertse straten. Voor veel Zundertse kinderen is het Kindercorso hun allereerste ervaring met het zelf werken aan een corsowagen. Het wordt dan ook gezien als de kweekvijver voor het echte corso.

Kindercorso

En dat het met de toekomst van dat evenement wel goed zit bewijzen de honderden kinderen die met meer dan 150 wagentjes zullen deelnemen aan het kindercorso van 2016.

kindercorso_3    kindercorso_1

De route van het corso loopt weer van de veiling via de Lijsterstraat door de Nachtegaalstraat, Prinsenstraat, Molenstraat, Markt, Elisabethlaan, Burgemeester Manderslaan, Wildertsedijk en via de Molenstraat terug naar het tentoonstellingsterrein waar gezorgd is voor volop vermaak in en buiten de veilinghal. Alle deelnemende kinderen ontvangen een snoepzak, aardbeienijsje, medaille en een kaartje voor het zwemfestijn in de herfstvakantie. Tijdens het kindercorsofeest op de veiling is de corsomunt 2016 nog geldig.

Het corso begint om 13.30 uur en vanaf 14.45 uur zullen de wagentjes langs de Markt trekken waar de omroepers de optocht van deskundig commentaar zullen voorzien. Op de route zijn er verschillende omroeppunten en, net als bij het grote corso, zijn er ook programmaboekjes te krijgen langs het parcours.

Meer informatie: www.corsozundert.nl