OEGSTGEEST – De kleuren van cyclamen kunnen bescheiden en ingetogen zijn, maar ook felrood, shocking pink en diep paars. Dat maakt het vrolijke en opvallende planten. De bloemen groeien met het hartje naar beneden en de blaadjes naar boven.

Cyclamen

cyclamen veranda selections

 

Het toegewijde hart
Cyclaam hoort bij de sleutelbloemfamilie en groeit rond het Middellandse Zee gebied, waar de plant oorspronkelijk bij kloosters en kerkhoven werd aangeplant, omdat de cyclaam het meevoelende en toegewijde hart symboliseert.
Cyclamen zijn geliefde kamerplanten, maar tegenwoordig zie je ze steeds meer in de tuin en op balkon en terras. Zeker in de nazomer en het najaar zorgen ze voor veel kleur in de tuin.
[Bron: Mooiwatplantendoen.nl]

cyclamen veranda selections

 

 


Speciaal geselecteerd voor buiten

Veranda Selections is hét kwaliteitslabel voor cyclamen voor buiten. De cyclamen die dit label dragen zijn speciaal geselecteerd en geven gegarandeerd langer bloeiplezier. Hierdoor kun je van augustus tot en met november genieten van deze rijk bloeiende planten.
De planten van Veranda Selections zijn uitgebreid buiten getest en laten jaar na jaar de beste resultaten zien. Zelfs tijdens een grillige nazomer en na een paar graden vorst geniet u nog van de vele kleurrijke bloemen.

Daarom zet GroenVandaag de Cyclaam in de etalage.

 

cyclamen veranda selections

 

Verzorgingstips
-De Veranda Selections cyclamen houden van licht, maar plaats de planten liever niet in de volle zon.
-Zorg voor vochtige potgrond.
-Als de eerste bloemen slap gaan hangen, zet de plant dan een kwartier op een schoteltje om water op te zuigen. Dit is ongeveer twee keer per week. Bemest de plant een keer per week.
-Verwijder de uitgebloeide bloem- en bladstelen helemaal vanaf de knol. Dan krijgen alle andere knopjes onder elk blad ook een kans. Als je de uitgebloeide bloemen verwijdert, stimuleer je de cyclaam om wekenlang door te bloeien.