Kleurrijke woestijnroos. Met een volksnaam als woestijnroos weet je het eigenlijk al… Deze plant staat garant voor veel kleur en kan goed tegen droogte en zon. Kalanchoë Garden is daarom ideaal voor balkon, terras en serre. Geef de woestijnroos een plekje op de tuintafel. Het zijn de vrolijke kleuren die voor een gezellige en energieke zomer zorgen. De bloeiende vetplant is bij uitstek geschikt voor een ‘tuinwerkplek’. Vanaf mei tot aan de eerste nachtvorst in het najaar kun je ‘m buiten zetten.

Kleurrijke woestijnroos

woestijnroos

Tuinwerkplek

Waarom in de zomermaanden binnen zwoegen achter de laptop? Het is veel relaxter om buiten te werken. Als het wifi-signaal sterk genoeg is, maak je gewoon een tuinwerkplek met de laptop op de tuintafel. En je krijgt gratis vitamine D…! Wanneer je direct zicht hebt op bloeiende planten ben je extra productief. Zet bijvoorbeeld een grote woestijnroos naast de laptop. De kleurrijke bloemen zorgen voor energie en geven een extra positief gevoel. Ideale omstandigheden om bergen werk te verzetten.

Oranje boven

Zeg je Kalanchoë Garden, dan zeg je kleur. Roze, paars, wit, oranje, geel en rood… en zowel felle kleuren als zachte tinten. De kleinste soort is zo’n 10 cm hoog, de grootste 30 cm. Erg leuk is het om een platte schaal te vullen met mini’s. Wit en roze voor een lief, zoet accent op het terras en een bonte kleurenmix voor instant happiness tijdens een tuinfeestje. Of kies voor een combinatie met siergrassen of groene bladplanten. Wil je je favoriete sporter of het Nederlands elftal aanmoedigen? Oranje kleurt de zomer van 2021…

woestijnroos

Verzorging Kleurrijke woestijnroos

Woestijnrozen hebben een ‘ingebouwd waterreservoir’ waardoor verzorging nauwelijks aan de orde is. De dikke, stevige blaadjes houden namelijk vocht vast, zodat je maar eens per week water hoeft te geven. Tijdens een heftige hittegolf misschien een keertje extra.

Kalanchoë Garden is verkrijgbaar bij tuincentrum, bloemist, supermarkt en online. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.kalanchoe.nl

Fotocredits: kalanchoe.nl