OEGSTGEEST – Op zaterdag 2 en zondag 3 april 2016 vindt de 39-ste editie van Kom in de Kas plaats. Tijdens het publieksevent openen ruim 200 glastuinders (groenten-, bloemen- en plantentelers) hun deuren.

Kom in de kas

In het eerste weekend van april laten zij zien waar ze trots op zijn: de kunst van de teelt van mooie, verse, smakelijke, gezonde en veilige natuurproducten. De open dagen zijn méér dan een kijkje achter de schermen.

kas-spathiphyllum

In meerdere regio’s binnen Nederland kunnen bezoekers komen kijken wat er allemaal gebeurt in die glazen kassen. De kwekers zijn aanwezig om de vragen van de bezoekers te beantwoorden.

 

[youtube id=”E8a44eqrMV4″ width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

 

Kom in de Kas is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. In 1977 was het nog een regionale gebeurtenis. Na een recordaantal van 228.000 bezoekers in het jubileumjaar 2002 steeg het event naar de respectabele top-10 plaats in de ranglijst van Landelijke Evenementen.

Kom in de Kas is het enige publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt gefinancierd door de sector zelf en hoofdsponsors Rabobank en Interpolis. In het eerste weekend van april zetten gastvrije tuinders de deuren van hun kas open voor het publiek. Een unieke gelegenheid om te komen zien, ruiken, proeven en ervaren wat er allemaal gebeurt achter het glas van de kassen. Een gratis dagje uit voor het hele gezin.

Voor meer informatie, zie: KomindeKas.