Kom in de Kas 2016  – Op zaterdag 2 en zondag 3 april 2016 vindt de 39-ste editie van Kom in de Kas plaats. Tijdens het publieksevent openen ruim 200 glastuinders (groenten-, bloemen- en plantentelers) hun deuren.

Kom in de Kas 2016

De kunst van teelt

In het eerste weekend van april laten zij zien waar ze trots op zijn: de kunst van de teelt van mooie, verse, smakelijke, gezonde en veilige natuurproducten. De open dagen zijn méér dan een kijkje achter de schermen.

kas-spathiphyllum

In meerdere regio’s binnen Nederland kunnen bezoekers komen kijken wat er allemaal gebeurt in die glazen kassen. De kwekers zijn aanwezig om de vragen van de bezoekers te beantwoorden.

Nederlandse Glastuinbow

Kom in de Kas is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. In 1977 was het nog een regionale gebeurtenis. Na een recordaantal van 228.000 bezoekers in het jubileumjaar 2002 steeg het event naar de respectabele top-10 plaats in de ranglijst van Landelijke Evenementen.

Kom in de Kas is het enige publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt gefinancierd door de sector zelf en hoofdsponsors Rabobank en Interpolis. In het eerste weekend van april zetten gastvrije tuinders de deuren van hun kas open voor het publiek. Een unieke gelegenheid om te komen zien, ruiken, proeven en ervaren wat er allemaal gebeurt achter het glas van de kassen. Een gratis dagje uit voor het hele gezin.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Je kijkt je ogen uit tijdens Kom in de Kas 2024

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Techniek en innovatie

De wereldwijde glastuinbouw is enorm, maar ons kleine landje ligt ver voorop als het gaat om efficiëntie. Dat gebeurt niet zomaar, daar komt heel wat techniek en innovatie bij kijken. En dat is precies waar Kom in de Kas over gaat. Want wie denkt dat de kassen worden gerund door kwekers die met hun laarzen door de modder banjeren, heeft het mis. Ontdek zelf hoe duurzaam de kassen eigenlijk zijn, waarom Italianen zoveel Nederlandse tomaten eten of hoe de Nederlandse Silicon Valley van de glastuinbouw er van binnen uitziet. En zie van dichtbij hoe de bloemen die de hele wereld over gaan, worden geteeld.