Kort nieuws, mei 2023 – Decorum introduceert Ranonkel Ginette, een noviteit van kweker André Knoppert & Zn. De grootbloemige Ranonkel Ginette heeft een zachte, verfijnde uitstraling en is zeer geschikt voor de naderende Moederdag.
De Ranonkel symbool staat voor charme. Gaf je in de Victoriaanse tijd een bos ranonkels, dan zei je: ‘Ik vind je rijk aan aantrekkelijkheden’. Och, dat waren nog eens tijden. Maar vergis je niet, ook nu nog maak je mensen blij met een bonte bos ranonkels.

Kort nieuws, mei2023

Nieuwsgierig naar het nieuws van afgelopen maand, lees dan kort nieuws, april 2023.

Kort nieuws, mei 2023

Troschrysant Fabienne

Deze week start River Flowers met het uitleveren van een nieuw troschrysanten-ras, Fabienne. De roze noviteit is veredeld door Royal Van Zanten. Troschrysant Fabienne wordt exclusief geteeld door River Flowers uit Zaltbommel. Haar prachtige roze bloemen zijn mooi verdeeld over de takken, wat zorgt voor extra sierwaarde. Het ras heeft een zeer mooie uitbloei op de vaas.
Deze roze troschrysant is nvernoemd naar Royal FloraHolland veilingmeester Fabienne Rood, die voorheen chrysanten veilde. Tijdens een bloeiproef bij Royal Van Zanten spotte zij het nieuwe ras en vond hem prachtig. Dat deed het team van Royal Van Zanten besluiten om de noviteit naar haar te vernoemen.

Meer kort nieuws op GroenVandaag

Lees ook deze artikelen:

Kort nieuws, juli 2023