SCHIEDAM – Tijdens de Week van het Landschap laten de Provinciale Landschappen door de lens van Karel Tomeï aan het publiek zien hoe mooi de natuur in Nederland is, en hoe zij tezamen ruim achthonderd natuurterreinen met een totale oppervlakte van ongeveer 110.000 hectare beheren en onderhouden.

Karel Tomeï

NLXL

Voor wie Nederland eens in een ander perspectief wil zien, is NLXL – Made in Holland een aanrader. In dit vuistdikke boek toont luchtfotokunstenaar Karel Tomeï de strakke én grillige kanten van het Nederlandse landschap.

Tomeï maakte zijn eerste foto’s al op vijfjarige leeftijd en specialiseerde zich in 1973 als luchtfotograaf. Zijn fotografische beelden vormen de stille neerslag van eindeloze vluchten boven ons land, afhankelijk van de elementen, windvlagen, wisselende wolkenluchten en reflecties op de grond. Met deze opvolger van het in 2008 verschenen NLXL laat Tomeï ons Nederland zien zoals we het kennen, maar nooit eerder hebben gezien.

Karel Tomeï

luchtfotokunstenaar Karel Tomeï

 

NLXL 
-Isbn 978 90 5594 729 4
-28,5 x 36,5 cm
-gebonden, full color
-Engels/Nederlands
-winkelverkoopprijs 49,99
Het boek is uitgegeven door Scriptum, Nieuwe Haven 151, Schiedam.

 

 

Over het in 2008 verschenen NLXL:
“Dit 4 kilo wegende boek is een meesterproef van de fotograaf en een machtige aandachtstrekker – nbd biblion.”

“Ik kijk nu al uren verbluft naar de resultaten van zijn werk en ben nog maar op bladzijde 118 van dit 480 pagina’s tellende meesterwerk – lezersreactie op bol.com”

“Dankzij de uitgekiende compositie krijgt zelfs een vuilstort iets poëtisch – Elsevier”

Foto-credits: Sciptum, Karel Tomeï