OEGSTGEEST – Tot 28 oktober is het de Week van het Landschap. Een week vol met leuke activiteiten voor jong en oud om de natuur dichtbij huis (nog beter) te leren kennen. Hoe goed ken jij de natuur dichtbij huis? Laat je verrassen!
Van 13 t/m 28 oktober viert heel Nederland de Week van het Landschap. De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers die natuur is door bijzondere excursies te organiseren.Uitwaaien in de Workumerwaard, paddenstoelen zoeken op Schokland, een eendenkooi ontdekken bij Rhoon en diverse kinderactiviteiten.
Ga mee met de boswachter of ga er zelf op uit met een wandel- of fietsroute en ontdek de onontdekte natuur dichtbij huis.

landschap

Week van het Landschap

Door de ogen van de boswachter

De natuur dichtbij huis heeft vaak vele verrassingen in petto. Ga mee met de boswachter en kijk door zijn (of haar!) ogen om je heen. Ineens ontdek je nieuwe dingen, en hoor je de verschillende vogels. Zie je de sporen van een ree. Of beleef je de geschiedenis van een landgoed.landschapAlle activiteiten tijdens de Week van het Landschap staan op www.weekvanhetlandschap.nl.

Natuur, landschap en cultureel erfgoed

De 12 provinciale Landschappen beschermen, beheren en ontwikkelen in totaal ruim 111.000 hectaren natuur, landschap en cultureel erfgoed (molens, kerken, kastelen) in Nederland, voor mensen, planten en dieren. Daarnaast organiseren zij allerlei activiteiten om natuur te beleven. Ze worden gesteund door ruim 300.000 huishouders en duizenden vrijwilligers.

Over landschappen gesproken, kijk ook eens naar Nederland vanuit de lucht.

Foto-credits:
-intro-foto: rgb stock, sailinjohn, John Boyer
-foto onder: Chris op de HoekLees ook deze berichten op GroenVandaag

Nationaal Tuinonderzoek moet leiden tot vergroenen
Vrijwilligers verheugen zich op Natuurwerkdag
Nationaal Tuinonderzoek stemt hoopvol