Kunstgrasmat – Kunstgras is al lang geaccepteerd in onze tuin, op ons terras en ons balkon. En dat terwijl het eigenlijk nog piepjong is.

Kunstgrasmat

De eerste synthetische grasmat werd gemaakt door onderzoekers van de Universiteit van North Carolina en begon zijn opmars via het Amerikaanse honkbal, wat wel wat zag in spelen op kunstgras.

Voetbal

Het hek was van de dam. De kunstgrasmat ontwikkelde zich in hoog tempo en benaderde meer en meer de echte grasmat. In 1981 had de Engelse club Queens Park Rangers de primeur om als eerste profclub haar wedstrijden op kunstgras te voetballen.

Tuin, balkon en terras

Sinds het begin van deze eeuw heeft kunstgras ook onze tuin, balkon en terras veroverd. Als speel- en siergazon. Praktisch voor gezinnen met kinderen, pragmatisch voor ouderen die graag naar een groen gazon kijken, maar niet meer in de tuin kunnen of willen werken en decoratief en natuurlijk om er een balkon en terras of zelfs serre mee aan te kleden.

Veredeling

De ontwikkeling die kunstgras heeft doorgemaakt kun je vergelijking met het veredelingsproces van planten. Dankzij steeds verbeterde selecties en kwaliteit zijn de toepassingsmogelijkheden van nu bijna onbeperkt. Top Kunstgras mag je wel zeggen. Het aanbod kunstgrassen is dan ook groot en de uitstraling bedrieglijk natuurlijk.

Openbare ruimte

Zelfs in de openbare ruimten, zoals speelplaatsen, wordt kunstgras toegepast, Het is niet alleen veilig, het is ook een soort groene oase in een versteende omgeving. Het geeft rust, is robuust en alle maanden van het jaar groen.

kunstgrasmat

Stalenbox

Kunstgras is online en op maat te bestellen. Wie geen keuze kan maken, kan in veel gevallen een gratis stalenbox aanvragen om thuis rustig te bepalen welke variant het best zal bevallen.

Blijvertje

Het Nederlandse profvoetbal wil weer afscheid nemen van de artificiële grasmat. Terug naar zomerse strakke en droge en in de winter sompig en bevroren pitches. Echt gras zou beter aansluiten bij het oorspronkelijke voetbalspel en bij de internationale gewoonte om op maaigras te spelen.

In onze tuinen is kunstgrasmat niet meer weg te denken. Het is een blijvertje. Sterker, daar blijft de opmars van net-echt zich doorzetten.