Nieuwe tuin – Je tuin is mooi en leuk, maar na tien jaar tegen dezelfde tuin aankijken wil je wel eens wat anders. Maar wat dan? En waar haal je je inspiratie vandaan voor een nieuwe tuin? Dit hoef je niet allemaal zelf te bedenken, er zijn namelijk velen mét jou die hetzelfde denken! En hiervoor zijn mensen opgeleid toch? Hierbij tips op een rijtje zodat jouw nieuwe tuin er straks uitziet om een door een ringetje te halen.

Nieuwe tuin

appeltern

Inspiratietuinen Appeltern

Goede tuin-apps

De tuin speelt zich tegenwoordig niet alleen maar af om je huis, maar ook in je broekzak. Inderdaad, op je telefoon. Er zijn erg vele leuke tuinapps waar je inspiratie op kan doen. Kijk eens naar de apps Plantsnap, ShopAlike, Makkelijke Moestuin App, MijnTuin of Koubachi. En dit is nog maar een kleine greep uit de vele tuin-apps die er zijn. Heb je hier nog geen goede telefoon voor? Overweeg dan eens om een samsung galaxy s20 fe of een samsung a53 aan te schaffen. Dit zijn perfecte telefoons voor deze apps.

Tuinfluencers op Instagram

Het woord tuinfluencer schijnt nog niet te bestaan, maar hiermee worden de tuinliefhebbers op Instagram bedoeld. Denk hierbij aan Marijn van Klingeren, TuinMeesters of Tuin Stylist Esther. En ook dit is natuurlijk een kleine greep uit het totale aanbod. Omdat Instagram erg is gericht op foto’s, doe je al snel veel inspiratie op voor jouw nieuwe tuin. En dat is wat je wilt! Tip: zoek ook op hashtags zoals #tuininspiratie en #tuin2022. Als je zoekt op die eerste hashtag heb je al bijna 400.000 resultaten, daarmee ben jij wel even zoet!

kleine tuin

Het tuincentrum

Last but not least; de klassieker. Uiteraard doe je offline in het bekende tuincentrum veel inspiratie op. Hierin is nog wel verschil in het soort tuincentrum. Het plaatselijke tuincentrum die ook ter grootte van een tuin is, is meestal niet zo inspirerend. Maar de grote ketens zoals Intratuin doen er álles aan om jou te inspireren en zorgen ervoor dat jij 100% zeker met leuke nieuwe planten en tuindecoratie thuiskomt. En wat dacht van van een bezoek aan het tuineninspiratiepark Appeltern?

Ben je klaar met je ‘oude’ tuin en wil je wel eens wat anders, maar weet je niet wat? Installeer leuke tuin-apps, ga tuinfluencers volgen op sociale media en ga uiteraard ook gewoon weer naar de mooiste tuincentra toe. Zo doe jij veel inspiratie op en heb je in een mum van tijd een nieuwe tuin geregeld!

Fotocredits: Inspiratietuinen Appeltern