Kunstplanten – Wil je je tuin een gezellige uitstraling geven zonder het gedoe van het verzorgen van levende planten? Kunstplanten kunnen je dezelfde voordelen bieden terwijl ze veel minder onderhoud vergen. Win-win! Kunstplanten verwelken niet en hoeven niet gesnoeid te worden, zodat je ze gemakkelijk in je tuin kunt opnemen zonder je zorgen te maken over hun onderhoud. En omdat ze het hele jaar door hun kleur behouden, geven ze ook in de wintermaanden levendigheid en leven aan je tuin. We vertellen je er graag meer over waarom kunstplanten precies zijn wat je nodig hebt!

Kunstplanten

Weinig onderhoud

Een van de grootste voordelen van het gebruik van kunstplanten in je tuin is dat ze heel weinig onderhoud vergen. In tegenstelling tot levende planten zullen ze nooit doodgaan of vervangen moeten worden, en ze trekken geen vervelende insecten aan zoals muggen of bladluizen. Je hoeft ze alleen maar af en toe af te stoffen en ervoor te zorgen dat ze niet worden blootgesteld aan extreme temperaturen of vocht. En je kunt planten in de tuin zitten, die je normaal gesproken alleen binnenshuis kan houden. Een paar mooie kunstplanten zijn bijvoorbeeld de bananenplant, orchidee, monstera, klimop en lavendel.

Verschillende soorten

Met levende planten zijn er maar zo weinig opties waaruit je kunt kiezen als het gaat om bloeiende soorten, kleuren en vormen. Met kunstplanten zijn de mogelijkheden echter bijna eindeloos! Je kunt alles vinden van kleine struiken en heesters tot grote bomen en palmen – allemaal in een verscheidenheid aan kleuren en vormen – zodat je alles kunt kiezen wat bij jouw wensen past! Denk bijvoorbeeld aan kunstbomen, gras, bloementakken en klimplanten.

kunstplanten

Minder kosten

Terwijl levende planten duur kunnen zijn, afhankelijk van welk type je koopt en hoe vaak ze vervangen moeten worden, hebben kunstplanten niet zo’n hoog prijskaartje. Dit maakt ze geweldig voor wie een mooi uitziende tuin wil, maar niet bereid (of in staat) is om er al te veel geld in te investeren. Net zoals bijvoorbeeld het kopen van een tuinmeubel online, kun je ook kunstplanten overal op het internet vinden. Zo zie je met één klik op de knop precies jouw wensen. En omdat ze geen speciale zorg of aandacht nodig hebben, hoef je je ook geen zorgen te maken over het investeren van tijd of energie. Hoe fijn is dat!

Of je nu iets onderhoudsarms en toch moois voor je tuin wilt, of gewoon iets anders wilt dan traditionele levende planten, kunstplanten bieden veel voordelen vergeleken met hun echte tegenhangers! Met zoveel opties die tegenwoordig zowel online als in winkels te koop zijn, is er vast een zeker een plant die helemaal bij jouw past. We wensen je een mooie tuin toe!