Kunsthaag voordeliger – Soms worden de groene vingers wel hele dure vingers met alles wat rondom de tuin moet gebeuren. Zoals bijvoorbeeld onderhoud en alle gereedschappen die hiervoor nodig zijn. Zelfs wanneer je geen groene vingers hebt en je het tuinieren liever aan een ander overlaat, stijgen de kosten meer en meer. Eén van de dingen die de kosten voor de tuin kunnen opjagen is een haag. Dan kun je een een kunsthaag overwegen. Bij het bekijken welke het beste bij je tuin past heb je natuurlijk wel een specialist in kunstplanten en bloemen nodig.

Kunsthaag voordeliger

kunsthaag, kunstwand

toepassing binnenshuis

Voordelen van een kunsthaag

Naast economische redenen zijn er ook nog andere voordelen van het nemen van een kunsthaag. Het ziet er zeer natuurlijker, groener uit, terwijl het toch van een plastic-achtig materiaal is gemaakt. De haag hoeft niet meer regelmatig gesnoeid te worden en er vallen ook geen bladeren op de grond die moeten worden opgeraapt. Daarom is een kunsthaag voordeliger.
Er zijn veel verschillende kleuren en soorten en het is te beplakken op elke ondergrond, dit betekent dus ook dat ze voor binnen gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld in kantoor. Voor degene voor wie privacy in de tuin belangrijk is, is een kunsthaag zeer gunstig. Het is namelijk geluiddempend en zorgt voor soort muur waar niet doorheen te kijken is.

Het opbouwen van een kunsthaag met matten

Het opbouwen van de haag wordt zeer simpel gedaan met behulp van een montage-prik-mat. Dit is een mat van 25 bij 25 centimeter waarop zich kunstgras bevindt met montage zodat hier de kunsthaag kan worden opgezet door middel van de pinnetjes die hierin zitten. In iedere mat bevindt zich een gat in elke hoek, hierdoor zijn ze gemakkelijk met elkaar te verbinden.
De pinnetjes in het kunstgras zorgen ervoor dat ook tijdens het koude (winter)weer de kunsthaag zich nog vast haakt aan de montage-prik-mat. Dit komt door de speciale weerhaak vorm; een haak zoals die bij het vissen wordt gebruikt. Deze haak zorgt er overigens ook voor, dat wanneer je tak of blad wilt verplaatsen, je deze makkelijk eraf kan halen om vervolgens op een ander stuk van het kunsthaag weer vast te haken. Na het volledig opbouwen van de kunsthaag zijn alle matten en haken niet meer zichtbaar, wat helpt voor het natuurlijk getrouwde zicht.

in vele varianten beschikbaar

Voor ieder wat wils

Net als bij echte planten, zijn kunsthagen er in allerlei varianten. Zo is er ten eerste het verschil tussen de kunsthaag tegels en de kunsthaag op een rol, maar ook in het uiterlijk van de haag is er veel variatie mogelijk. Wanneer je de haag puur voor de decoratie wilt inzetten, is de dichtheid niet perse van belang. Maar besluit je de kunsthaag te gebruiken als een scheiding voor de privacy, dan is het slim om te kijken hoeveel inkijk de bladeren toelaten.

Afhankelijk van de gekozen ‘soort’, zal ook de prijs mee veranderen. Een kunsthaag kan je al vanaf 10 euro per vierkante meter vinden, maar gemiddeld zal dit uitkomen rond de 20 tot 30 euro per vierkante meter. Dit is dan natuurlijk wel zonder de aanleg of opbouw, mocht je dit laten doen door een specialist.