MAASDIJK – Aanstaande dinsdag is het Poinsettia Day, oftewel Kerststerdag. Bij stichting Voedselbank Westland heeft kweker SV.CO in het kader van deze dag  kerststerren afgeleverd.

De bloeiende potplanten kwekerij hoopt op deze manier het kerstgevoel over te brengen bij de gezinnen die het goed kunnen gebruiken in onze regio.

kerststerren-voor-voedselbank

Ook Poinsettia Day bij voedselbank

‘Poinsettia Day’ wordt in Nederland al steeds meer een begrip, het is overgewaaid vanuit Amerika. Daar wordt het gevierd door vrienden, familie, collega’s en buren, zij geven elkaar op deze dag een Kerstster. De stervormige plant staat symbool voor liefde en geluk, dit is precies wat SV.CO probeert over te brengen met het geschenk in de voedselbankpakketten.

135 pakketten

Voedselbank Westland zorgt dat de Kerststerren worden verdeeld over 135 pakketten. Wekelijks deelt de stichting, uitsluitend bestaande uit vrijwilligers, pakketten uit aan mensen met een minimaal inkomen, afkomstig uit de gehele gemeente Westland. De stichting is blij met de actie van SV.CO en coördinator Aart Quak staat altijd open voor dergelijke ideeën.