HONSELERSDIJK – Op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl heeft een groene vakjury de Balkonplant -hangbegonia- en de Terrasplant van het jaar 2017 -Lantana- bepaald. Diverse zomerbloeiers zijn beoordeeld op criteria als bloei, gemak en passend in trends.

Lantana en Hangbegonia

Balkonplant van het Jaar 2017: Hangbegonia
De hangbegonia kreeg deze bijzondere titel op basis van de enorme variatie van kleuren en soorten, bloeicapaciteit, stijltrends en gebruiksgemak. Niet zo gek als je bedenkt dat de hangbegonia verkrijgbaar is in veel bijzondere bloemvormen, kleuren, geuren en aparte groeiwijzen. De plant staat hiermee synoniem voor een zomer lang plezier met een waterval van bloemen.

Hangbegonia balkonplant van het jaar

Hangbegonia balkonplant van het jaar

 

 

 

 

 

 

 

Uit het jury-rapport: Hangbegonia
“Van ouderwetsheid is geen sprake. De hangbegonia is helemaal van nu en kent tegenwoordig een enorme variatie van kleuren en soorten die de hele zomer doorbloeien. De plant is voor iedereen, ook voor de beginnende tuinier. En wie eenmaal een begonia op zijn balkon heeft, krijgt geheid de smaak te pakken om nog meer bloeiende planten buiten te zetten.”

Terrasplant van het Jaar 2017: Lantana
De Lantana is verkozen tot Terrasplant van het Jaar 2017. De plant kreeg deze bijzondere titel op basis van zomeruitstraling, bloeicapaciteit, stijltrends en gebruiksgemak. De Lantana is dan ook een bijzondere verschijning, een van de gemakkelijkste terrasplanten en een bezorger van geur en kleur op ieder terras.

Lantana terrasplant van het jaar

Lantana terrasplant van het jaar

 

 

 

 

 

 

 

Uit het jury-rapport: Lantana
“De Lantana is een echte terrastopper! Een rijke bloeier, de kruidige bladgeur en verschillende vormen maken de plant ideaal voor op het terras. De struikvormige plant met zomerse kleuren past uitstekend binnen de nieuwste stijltrends. Ook de aantrekkingskracht die de plant heeft op vlinders en honingbijen geven de plant een hoge meerwaarde.”

Groenjury
De jury van de verkiezing Balkonplant van het Jaar bestond uit groenjournalisten van onder meer Margriet, Eigen Huis & Tuin, Home & Garden en Libelle.