Fleurige zomerbloeiers – Nu de temperaturen oplopen kunnen we weer genieten van zomerse dagen. Tijd ook om balkon en terras feestelijk aan te kleden met fleurige planten. Festival Colours presenteert unieke bloemrijke plantcombinaties in één pot. Je kunt daarbij kiezen uit diverse mixen: van bont tot romantisch. Welke je ook kiest: de planten bloeien van april tot diep in het najaar.

Fleurige zomerbloeiers

Petunia, Fuchsia, Verbena, Bacopa, Begonia

Het geheim van een bloemrijk balkon of terras zit ‘m in variatie. Festival Colours heeft kant en klare mixen samengesteld met minimaal drie verschillende zomerbloeiers per pot. Denk daarbij aan soorten als Petunia, Fuchsia, Verbena, Bacopa en Begonia. De plantentrio’s combineren zowel qua kleur, bloeitijd, bloemvormen als groeiwijze goed met elkaar. Elke plant zal tijdens de bloeiperiode verdubbelen qua volume en dat betekent een zee van bloemen. Er zijn combinaties in verschillende kleurstellingen: van ton sur ton tot contrasterend en van fel tot pastel. De zomerbloeiers zijn ook geschikt om in borders te planten.

Vlinderfeest

De zomerse plantcombinaties van Festival Colours zijn ook een feestje voor vlinders, honingbijen en andere bestuivers. Ze komen er graag nectar ‘tanken’. Daarbij zorgen de verschillende bloemen voor een gevarieerd voedselaanbod.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Geen nachtvorst meer, haal dan je geraniums

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: 11 tips van experts om je tuin zomerklaar

Verzorgingstips

Je geniet maandenlang van de fleurige zomerbloeiers met de volgende tips:

  • Geef regelmatig water. Als de potgrond licht vochtig aanvoelt, is dat voldoende.
  • Voeg elke twee weken wat plantenvoeding toe aan het gietwater voor een extra uitbundige bloei.
  • Haal de uitgebloeide bloemen weg, zodat de planten continu nieuwe knoppen aanmaken.
  • Heb je weinig tijd, maar wil je toch genieten van een bloemenzee? Festival Colours heeft ook zomerbloeiers in potten met een ingebouwd waterreservoir. Die zijn extra gemakkelijk omdat je de planten minder vaak water hoeft te geven.

Kijk voor meer informatie op www.festivalcolours.nl.

Fotocredits: Festival Colours