MONSTER – Een week eerder dan de landelijke actie Kom in de Kas, brengt meester Frank Gorissen, van PCB De Wegwijzer uit Krimpen aan de Lek, met zijn leerlingen een bezoek aan de perkgoed kwekerij van Leo Bol in Monster. Frank Gorissen is, door stichting ‘Een 10 voor de juf en meester’, uitgeroepen tot de ‘Leukste meester van Nederland’. Deze titel levert hem en zijn leerlingen dit fleurige bezoek op, aangeboden door de kwekers van Tuinbloeiers.

Meester

leukste meester van nederland

Kweker Leo Bol vertelt.

 

De dynamische wereld van veiling en kwekerij
Groep 6-7 nam in alle vroegte een kijkje op Royal FloraHolland in Naaldwijk. Verwondering alom over de dynamiek op de veiling. Na hun bezoek aan de veiling vertrok de bus naar Kwekerij Leo Bol. “Het is voor ons mooi en leerzaam om van dichtbij te zien wat er allemaal in een kas gebeurt. Daarbij sluit het mooi aan op het thema ‘Europa en Nederland’ en de begrippen import en export die we nu in de klas behandelen”, aldus schoolmeester Frank. Na de rondgang door de kas, gingen de leerlingen zelf aan de slag met het poten van hun eigen Petunia stekjes. “Ik ben benieuwd welke kleur er straks tevoorschijn komt uit mijn plantjes”, roept een enthousiaste leerling.

 

10 voor de juf

Fleurige belofte
Deze fleurige verrassing ontvangen meester Frank en zijn leerlingen van de kwekers van Tuinbloeiers omdat hij een jaar lang de titel van de ‘Leukste meester van Nederland’ draagt. De verkiezing ‘Leukste juf of meester van Nederland’ is onderdeel van de campagne van stichting ‘Een 10 voor de juf en de meester’. Deze stichting roept ouders en kinderen op om meer waardering te tonen voor de inzet en het vele werk van leerkrachten. De Dag van de Leraar, jaarlijks gevierd op 5 oktober, is daarvoor en goed moment. Jaarlijks zoekt stichting ‘Een 10 voor de juf’ naar de ‘Leukste juf of meester van Nederland’.