Natuur in het klaslokaal – Basisschoolleerlingen uit groep 4, 5 en 6 kunnen vanaf nu alles leren over hoe in de natuur groenten en fruit gezond groeien, welke insecten hierbij kunnen helpen en hoe belangrijk hommels zijn. Het bijzondere en unieke lespakket ‘Hulptroepen uit de natuur’ is zaterdag gelanceerd door Koppert Biological Systems.

Natuur in het klaslokaal

Koppert introduceert educatiepakket ‘Hulptroepen uit de natuur’

Koppert Biological Suystems

Het familiebedrijf viert dit jaar haar 50-jarig bestaan en ontwikkelde speciaal daarvoor het educatiepakket. “We zoeken voor onze producten naar oplossingen die in de natuur voorkomen om daarmee vervolgens de land-, tuin- en akkerbouw te helpen bij het produceren van gezond voedsel. De natuur is voor ons vanzelfsprekend erg belangrijk. We willen daarom graag bijdragen aan de bewustwording van kinderen voor de natuur en hen inspireren voor en door de natuur”, aldus Agnes van den Berg, projectleider bij Koppert.

Klokhuis

Het pakket werd zaterdag gelanceerd door Dolores Leeuwin, onder meer bekend van Het Klokhuis.

De aanwezige kinderen waren erg enthousiast. Ze waren zichtbaar onder de indruk van de levende insecten en de opgezette hommel. Na de lancering konden de kinderen verschillende onderdelen uit de lessen ervaren. Ze leerden in een interactieve quiz spelenderwijs over bestuiving en Dolores nam hen mee in hoe een zaadje uiteindelijk kan groeien tot een tomaat.

natuur in het klaslokaal

Tastbare lesonderdelen

Het zeven lessen tellende programma is samen met Naturalis Biodiversity Centre ontwikkeld. Welk voedsel in de broodtrommel komt uit de natuur? Waarom zijn hommels zo belangrijk? Wat zijn goede en wat zijn slechte insecten? Dat zijn enkele van de vragen die worden beantwoord tijdens de lesperiode. De natuurlijke tastbare onderdelen maken het lesprogramma uniek. Kinderen ontmoeten een echte hommel en ontdekken hoe bestuiving werkt, planten zelf zaadjes, experimenteren met een aardbeienplant, gaan buiten op zoek naar sporen in de groene omgeving en zien de insecten, de hulptroepen uit de natuur, in het echt.

Basisscholen kunnen het lespakket voor 25 euro bestellen via www.hulptroepenuitdenatuur.nl.

Lees ook dit artikel op Groenvandaag: Bloembollen-pakketten voor basisscholen. En wil je zelf ook bijdragen aan een gezondere natuur, doe dan eens mee met Natuurwerkdag. Natuurwerkdag wordt elk jaar in november door heel Nederland gevierd.